Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 119 km

OM eist 15 maanden na mishandeling

Toegevoegd: 07-04-2011, 17.55 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Tegen een 31-jarige inwoner van Hulst is donderdag voor de rechtbank in Middelburg vijftien maanden gevangenisstraf geëist. Ook zou hij 607 euro schadevergoeding moeten betalen.


De man wordt ervan verdacht op 22 december 2010 in de binnenstad van Hulst een 19-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. In de visie van het Openbaar Ministerie (OM) heeft de Hulstenaar zich schuldig gemaakt aan een poging doodslag.

Op de bewuste avond waren het slachtoffer en zijn vrienden volgens eigen zeggen 'een beetje baldadig' en gooiden ze sneeuwballen. Daarbij werd ook de ruit van een Chinees restaurant geraakt en opeens stormden de medewerkers van dat restaurant naar buiten.

De groep stoof weg; het slachtoffer keerde echter terug om te kijken wat er nu eigenlijk aan de hand was. Zonder mankeren werd hij door de Hulstenaar en zijn groep beetgepakt, kreeg hij trappen, klappen en stompen en werd hij door een winkelruit geduwd.

Toen hij op de grond viel, werd hij in zijn gezicht getrapt. Ook zou het slachtoffer met een fles op het hoofd zijn geslagen, maar daar had het slachtoffer geen herinnering meer aan. Een getuige die het hele voorval had zien gebeuren belde de politie.

Volgens de Hulstenaar was het heel anders gegaan en hadden zowel het slachtoffer als de getuigen gelogen.

Er was een klap op de ruit geweest. De Hulstenaar en zijn vriendin gingen naar buiten en de Hulstenaar dacht dat hij werd overvallen. Hij pakte het slachtoffer beet, werkte hem tegen de grond en wachtte op de politie. Die kwam en sloeg de Hulstenaar in de boeien. Verder was er niets gebeurd.

Inmiddels zit de Hulstenaar 101 dagen vast. De man is overigens eerder veroordeeld wegens mishandeling en poging doodslag. In 2007 kreeg hij voor dat laatste drie jaar cel waarvan acht maanden voorwaardelijk opgelegd.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren