Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 107 km

Zeker 100 autoinbraken opgelost

Toegevoegd: 08-04-2011, 11.50 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Eind vorige week zijn twee personen aangehouden die worden verdacht van het plegen van een grote serie auto-inbraken. Het gaat om zeker 100 inbraken die gepleegd zijn tussen oktober 2010 en maart 2011.

De inbraken vonden met name plaats in de buitengebieden op Walcheren en Schouwen-Duiveland. De verdachten zijn een 59-jarige man en een 47-jarige vrouw. Zij zijn beide afkomstig uit de gemeente Veere. De man is op 1 april door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en de vrouw is inmiddels weer op vrije voeten.


Beide verdachten werden op 29 maart om ongeveer 05.00 uur in hun woning aangehouden nadat de man de avond daarvoor gecontroleerd was op Schouwen-Duiveland. De man gedroeg zich op dat moment verdacht en heeft zich moeten legitimeren bij een Zeeuwse politieagent.

Toen deze later zijn gegevens invoerde in de computer, kwam hij er achter dat de auto waar hij de man bij aantrof gestolen was en dat er gestolen kentekenplaten op zaten. Collega's van de betreffende agent zijn toen naar het opgegeven adres van de man gereden en troffen hem en de vrouw daar aan.

Op bevel van de officier van justitie zijn de beide verdachten aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De auto met de gestolen kentekenplaten is direct in beslag genomen door agenten van de Zeeuwse politie en er is een onderzoek in de woning ingesteld.

Tijdens het navolgende onderzoek heeft Politie Zeeland inmiddels 26 auto-inbraken opgelost, ook werden twee gestolen auto's teruggevonden. De agenten die bezig zijn met deze zaak zijn er van overtuigd dat er nog meer zaken opgelost gaan worden, maar er is een probleem. Van een heleboel aangetroffen goederen is op dit moment geen eigenaar bekend en die wil de politie natuurlijk wel graag achterhalen.

De auto's waarin werd ingebroken, waren voor een groot gedeelte het eigendom van toeristen en de goederen die aangetroffen zijn, komen dus niet alleen van mensen uit Zeeland. De politie gaat vandaag foto's van de goederen op haar website plaatsen om zo nog meer eigenaren te kunnen traceren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gianna (9-4-2011 om 21:32)
Ik heb het wel een beetje gehad met die "hardwtekende NL'ers.. De meeste nederlanders werken niet hard, met ADV en een grote hoeveelheid vakantiedagen! Dat neemt niet weg dat elke inbraak zeer vervelend is en enkele jaren leidt tot een gevoel van onveiligheid.
Werner (8-4-2011 om 21:21)
Hoop dat die lui de auto inbraken deden en bewezen is van wie de auto zijn laten betalen voor de schade en een straf krijgen
Maria (8-4-2011 om 19:19)
Tjonge jonge die zijn echt lekker bezig geweest zeg je moet het maar durven zo veel te stelen waar andere mensen zo hard voor moeten werken eigenlijk moeten ze zulke mensen gewoon met naam en toenaam in de kranten berichten zetten kijken of ze dan nog zo flink zijn om op straat te gaan om te stelen
Cookie-instellingen beheren