Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 167 km

Bromfietser vlucht bij controle

Toegevoegd: 13-04-2011, 20.29 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In de nacht van dinsdag op woensdag, om ongeveer 01.15 uur, zagen twee surveillerende agenten een man op een bromfiets rijden op de Turfkaai in Middelburg.

De man reed nogal slingerend over de weg en de agenten wilden hem controleren, omdat het hen voorkwam alsof hij gedronken zou hebben. Zij wilden de man staande houden, maar de man wilde dat duidelijk niet en ging er vandoor.


De agenten hebben het kenteken van de brommer opgevraagd bij de meldkamer van Politie Zeeland en op die manier kwamen zij achter de adresgegevens van de man. De agenten zijn naar de woning van de bromfietser in Oost-Souburg gereden en enige tijd later verscheen de bromfietser daar.
 
De 23-jarige man is aangehouden door de agenten en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij een blaastest afgelegd. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken en de man kreeg een rijverbod van vier uur. Bij de fouillering van de man bleek ook nog dat hij 8,5 gram hennepop zak had. Dit is in beslag genomen door de agenten.

Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs. De agenten maken proces-verbaal op tegen de man voor alle overtredingen die hij heeft begaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anneke (14-4-2011 om 14:44)
0.01.15 uur is het niet erg meer om een rijverbod van 4 uur te krijgen, zeker niet als je tóch al thuis bent ;-)
Sander (14-4-2011 om 09:20)
Een rijverbod van 4 uur? wat zijn dat voor straffen vandaag de dag. Dronken achter het stuur mag van mij tien keer zo hard worden aangepakt.
JSV (14-4-2011 om 09:19)
@ ik: Mensen opjagen veroorzaakt vaker ongelukken dan de persoon er "vandoor" te laten gaan. Ik vind dat ze hier (eindelijk eens) naar wijsheid hebben gehandeld. Evengoed kan een ongeluk gebeuren zonder dat daarbij alcohol in het spel is. En speculeren heeft geen zin, het is gelukkig goed afgelopen
Mar (14-4-2011 om 08:38)
@ Ik: Hij is iig gepakt, he.Aan elke actie zitten pro's en contra's. Als ze er achteraan waren geraced heet het weer een "wilde achtervolging", en gaat iedereen dáár weer over mekkeren...
Natas (14-4-2011 om 06:34)
Keurig werk van de agenten,ja ik@ het was snachts,en zoals je lees hierboven wilden ze hem aanhouden,maar ging er vandoor,krijg je het gezeur weer van die jongen in souburg die van zijn scooter gesleurd was.wat overigens goeie actie was van de politie,aanpakken die handel!!!!
@ik (13-4-2011 om 23:54)
Wel eens met een auto door een brandgang gereden??!
Cookie-instellingen beheren