Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

OM: Suicidale man in cel

Toegevoegd: 14-04-2011, 10.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 48-jarige Vlissinger is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van negen maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist.

De man wordt ervan verdacht dat hij in de late avond 28 september heeft geprobeerd zijn voormalige woning aan de Glacisstraat in Vlissingen te laten ontploffen of in brand te steken. De man hoorde na 25-jaar huwelijk vrij onverwacht dat zijn echtgenote wilde scheiden.


Later kwam hij er achter dat zij al langere tijd een vriend had. Hij raakte in een depressie, ging naar de voormalige woning en zette na gebruik van drank en medicijnen de gaskranen open. Overigens brandde er geen kachel en was de waakvlam van de geiser uit. Vervolgens ging hij op de bank liggen."Het hoefde voor mij allemaal niet meer", zei hij tijdens de behandeling van de zaak.

De dochters van de man die op zoek waren naar hun vader schakelden hun moeder in. Deze ging direct naar de woning, rook een gaslucht en belde de politie en brandweer. Door er tijdig bij te zijn en direct ramen en deuren open te zetten en de gaskranen dicht te draaien kon een mogelijke ontploffing - met alle rampzalige gevolgen van dien - worden voorkomen.

De kans op een ontploffing was volgens de brandweer wel degelijk aanwezig, gezien de gasconcentratie. Volgens de gedragsdeskundigen moest de man destijds sterk verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht.

Uitspraak over veertien dagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (16-4-2011 om 09:44)
@ Anoniem: Zijn kachel en waakvlam kunnen dan wel uitstaan; maar als er iemand met een brandende sigaret o.i.d. in de buurt komt zou ik daar niet bij willen wezen! En ik denk dat ook zijn buren niet zo happy waren; denk je zelf ook niet?
QuasiMoto (15-4-2011 om 10:21)
Prima allemaal, maar bij een vonkje had zich een ramp voltrokken. Meneer moet zich wel realiseren dat-ie niet alleen op de wereld is. Ook als je eruit stapt (of doet alsof...) moet je je medemens niet in gevaar brengen. Narcist!
Mar (14-4-2011 om 19:50)
Ja, ik denk ook dat meneer beter geholpen kan worden dan hem in de cel te stoppen. Daar wordt hij niet minder depressief van; alleen maar meer.
Anoniem (14-4-2011 om 15:54)
Belachelijk, de cel is bedoeld voor criminelen die bewust kwaad aanrichten bij anderen. Deze man heeft dat zeker niet willen doen! Hoe kan je nu beschuldigd worden van ontploffing/brandstichting terwijl de kachel en waakvlam uitstaat Help die man liever dan hem nog dieper in de problemen te duwen.
Schapenwolkje (14-4-2011 om 15:09)
Mede schuldige?Was deze man zijn eigen keuze, geloof niet dat daar iemand anders schuldig aan kan zijn.Als iemand niet gelukkig is in een relatie,is die niet verantwoordelijk voor wat de ex partner doet!En inderdaad, help die man daar hebben ze hier instanties voor in plaats van in de cel te steken!
Condor (14-4-2011 om 13:10)
En de mede schuldige gaat vrijuit.....
Cookie-instellingen beheren