Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 335 km

Weer controleactie Vlissingen

Toegevoegd: 14-04-2011, 14.42 uur
De controle in Vlissingen.
De controle in Vlissingen.
© Foto: Daniël Sinke
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het interventieteam voert vandaag vanaf 14.00 uur een derde grootschalige controleactie uit in en rond het Middengebied en de Scheldestraat in Vlissingen.

Deze keer is niet het Baskenburgplein de uitvalsbasis, maar het parkeerterrein aan de Aagje Dekenstraat. Net als op 23 september en 9 december vorig jaar, int de Politie openstaande boetes en controleert zoveel mogelijk voertuigen. De Belastingdienst vordert belastingschulden in.


Motoragenten begeleiden auto’s, motoren en scooters naar het parkeerterrein. Scanauto’s speuren via de kentekenplaten naar autobezitters die hun motorrijtuigenbelasting of boetes niet hebben betaald. Ook worden eigenaren van voertuigen, die niet aan de wet- en regelgeving voldoen, aangepakt.

De gemeente vormt samen met acht partijen het interventieteam. Dit zijn: de Sociale Dienst Walcheren, de SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie en de Politie Zeeland. Vandaag ondersteunen de Douane en de Koninklijke Marechaussee de partijen.

Deze grootschalige actie maakt deel uit van het interventieproject van de gemeente Vlissingen om de leefbaarheid in het Middengebied en rond de Scheldestraat te versterken. De gemeente startte eind september vorig jaar samen met de andere leden van het interventieteam met de extra acties. Het project loopt tot eind april 2011.

Het doel van dit initiatief is tweeledig. Aan de ene kant streeft de gemeente naar normherstel en pakt fraude en misstanden aan. Aan de andere kant wil de gemeente maatschappelijke ondersteuning bieden waar dat nodig is. De actie van vandaag is uitsluitend gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de weten regelgeving houden.

De gemeente en de andere partijen hebben al aangegeven dat ze na afloop van dit interventieproject inzetten op blijvende samenwerking en controleacties blijven uitvoeren.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (19-4-2011 om 07:07)
@ Burger: Het staat iedereen vrij om te reageren; dat geldt voor jou, en ook voor mij. En nee, ik heb geen uitkering(nooit gehad ook).Ik werk hard om mijn gezin te onderhouden. In wisselende diensten. Dus laat dat raden maar; je bent er niet zo goed in.
Burger (18-4-2011 om 20:29)
Mar weet het altijd zo goed he, in elk onderwerp reageert ze, in de morgen, in de middag en 's avonds. Laat me raden, lekker thuis met een uitkering? Kritiek geven op een ander terwijl je zelf de deur niet uitkomt? Ik erger me rot aan je links idealistisch wereldbeeld.
Mar (17-4-2011 om 09:13)
@ Carlos: Regels zijn er om je aan te houden; doe je dat niet volgen er sancties. Logisch toch; anders kun je de regelgeving wel afschaffen. En uitmelken? Voorbeeldje: Jij word aangereden door een onverzekerde bestuurder. Waar ga jij dan de schade claimen? Dader word hoofd. aanspr. gesteld..succes!
Carlos (16-4-2011 om 08:48)
We leven ondertussen in een politiestaat, onder het mom veiligheid en leefbaarheid een betere samenleving, ,,zijn jullie nou echt zo goedgelovig/? regels zijn er om de burger te beschermen niet om de burger uit te mellken zolang iederen maar dom in de illusie blijft geloven dat je vrij bent .
Rob (15-4-2011 om 14:55)
Nu ook nog wat meer controle bij de kruising Scheldestraat Glacisstraat en ook Aagje Dekenstraat ter hoogte van bushokje en pinautomaat dan ruimt het aardig op ! Niet meer waarschuwen maar direct bekeuren
En maar klagen mensen (15-4-2011 om 13:05)
Ik zeg maar zo, degene die niets te vrezen heeft, zal een positieve reaktie geven, ik ook dus, en bij degenen die iets te verbergen hebben of waar iets niet in orde is, zoals oa een sportief uitlaatje, lopen te klagen, want klagen kan men goed. de politie doet hun werk, dus prima!!!!
Cookie-instellingen beheren