Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 194 km

Zeeuwse agent bij woning bedreigd

Toegevoegd: 15-04-2011, 19.29 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een agent van Politie Zeeland is donderdagavond in zijn privé-tijd en bij zijn eigen woning bedreigd door een 50-jarige man uit de gemeente Terneuzen.


De 50-jarige man belde aan bij de woning van de politieman. Toen deze de deur opende maakte de man dreigende toespelingen op het dramatische incident in Baflo (Groningen) van de afgelopen week. Hierbij kwam een politieagent om het leven.

De politieman heeft hierop de man te verstaan gegeven dat hij niet meer aan zijn deur moest komen en hij heeft zijn collega's gebeld. De officier van justitie gaf hierop aan de dienstdoende agenten het bevel om de bedreiger aan te houden. Dit is ongeveer een uur later ook gebeurd.
 
Op dat moment bevond de 50-jarige man zich nog steeds in de buurt van de woning van de agent. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en weigerde iedere vorm van medewerking. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en daar zit hij nu nog vast. De man is in verzekering gesteld.

De politieman doet aangifte van de bedreiging en doet daarmee een verzoek om deze verdachte strafrechtelijk te vervolgen. Dergelijk gedrag wordt niet geaccepteerd door de medewerkers van Politie Zeeland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ marja (17-4-2011 om 19:06)
Marja, wat snap jij niet aan "lachen als een boer met kiespijn?" Waarom zou een agent lachen als een boer met kiespijn op het moment dat ze iemand bekeuren die zonder helm rijdt?
Marja (17-4-2011 om 10:20)
de agent had van mij gelijk zelf mogen ingrijpen en niet zachtjes maar hardhandig je hebt niemand te bedreigen maar wat ik kinderachtig vind van agenten is dat ze jeugd een boete geven als ze een paar meter zonder helm rijden en ze als boeren met kiespijn ze ook nog uit staan te lachen
Mar (17-4-2011 om 08:43)
Vraagt niemand zich af hoe die man uit Terneuzen aan het privéadres van de desbetreffende agent komt?
Vlissingse (16-4-2011 om 22:48)
Dus omdat bij jullie de politie niet gelijk voor de deur staat,moet dat bij hem dan ook maar niet zo zijn.Ik kan me goed voorstellen dat je in je priveleven niet zulk gedrag duld
Harry (16-4-2011 om 17:33)
De laatste keer dat ik bedreigd werd, EN mishandeld, zocht de politie de dader na een half uur in zn huis op, maar durfde m niet met 2 agenten te arresteren. Maar als t om een agent zelf gaat dan nemen ze wel de moeite om zo'n bullebak op te pakken. jammer!
Vriend (16-4-2011 om 14:17)
Agenten te bedrijgen? die mensen doen alleen hun werk. Word tijd dat Het blauw in nederland eens wat meer mag doen als toe kijken... Gewoon oppakken dat gespuis
Cookie-instellingen beheren