Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 264 km

Wegpiraat maakt fout na fout

Toegevoegd: 17-04-2011, 20.42 uur
Door: Manfred Berrevoets
RILLAND - Op de Oude Rijksweg bij Rilland moest zondag rond 14.30 uur een 34-jarige automobilist uit Roosendaal zijn rijbewijs inleveren, nadat hij verschillende overtredingen had begaan.

Agenten van de verkeerspolitie reden in een auto over de Reimerswaalseweg in de richting van Rilland en daar beging de man zijn eerste overtreding door hen in te halen over een doorgetrokken streep. Even daarna haalde hij een andere auto in over de doorgetrokken streep.


Op de Oesterdam reed hij tussen 149 en 151 km/h. Hier geldt een maximumsnelheid van 100 km/h. Tevens haalde hij daar voor de 3e maal in over een doorgetrokken streep.

Op de Oude Rijksweg bij Rilland werd nogmaals de snelheid gemeten en reed hij gecorrigeerd 148 km/h i.p.v. de toegestane 80 km/u. De Roosendaalse automobilist moest zijn rijbewijs inleveren.

Vanwege al deze overtredingen zal er een 'Mededeling voor een EMG' (Educatieve Maatregel Gedrag) worden uitgebracht naar het CBR. Deze maatregel is in principe bedoeld voor bestuurders die tijdens één rit herhaaldelijk ongewenst rijgedrag hebben vertoond.
 
De cursus heeft een preventieve werking. Automobilisten die naar een cursus moeten leren de risico’s van verkeersgevaarlijk gedrag in te zien waardoor het rijgedrag verkeersveiliger wordt. Het gebeurt in eigen tijd en op eigen kosten. Doet de man dit niet of wil hij tijdens de cursus niet meewerken dan wordt zijn rijbewijs ongeldig verklaard.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (18-4-2011 om 20:47)
Dit soort politieauto's zouden veel vaker in Zeeland moeten rijden. Je komt zo hier en daar nogal eens wat tegen (of ze vliegen je voorbij) in onze rustige provincie. Wanneer je jezelf gewoon aan je snelheid houd ben je net zo snel op je bestemming als iemand die scheurd. Zonder stress & gevaar.
Willy (18-4-2011 om 12:56)
Die hardrijders moeten ze eens korte in dr salaris in plaats van al die onzin
Loes (18-4-2011 om 05:45)
Ehm op de A58 vanaf vlissingen rijden er meer ongeduldige types over de doorgetrokken streep,met hoge snelheid en geen richting aan kunnen geven. please kom er ook vaker ckecken
RFM (17-4-2011 om 21:58)
Ik vind dat ze die EMG alleen moeten opleggen als iemand de veiligheid van anderen duidelijk bedreigd. Niet als je alleen regels hebt overtreden. Zijn maatregel kost geloof ik wel iets van €750,- Ik weet verder niet of dat hier het geval was.
Jaja (17-4-2011 om 21:39)
Uit ervaring met iemand weet ik dat die cursus niets uithaald helaas ze zijn veel te soft
Cookie-instellingen beheren