Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 25 km

Grote verkeerscontrole Tholen

Toegevoegd: 21-04-2011, 18.54 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Bij een grote controle op Tholen zijn vandaag ruim 2.400 auto's gecontroleerd. Er werden 17 bekeuringen uitgedeeld. Er werden ook diverse auto's in beslag genomen.

De controle was een initiatief van Politie Zeeland, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Belastingdienst. Tijdens de actie is gebruik gemaakt van de automatische nummerplaat herkennings apparatuur. In totaal zijn 2.439 auto's gecontroleerd. De scanvoertuigen hebben hun werkzaamheden uitgevoerd op de Eendrachtweg, de Philipsdam en de Bergse-diepsluis.


De motorrijders van de verkeerspolitie begeleidden de auto's naar de parkeerplaats op industrieterrein Welgelegen voor de verdere afhandeling. Voor de politie leverde dit 17 bekeuringen op voor het niet dragen van de autogordel en 1 bekeuring voor niet handsfree bellen.

Daarnaast werden er een bekeuringen uitgeschreven omdat de ruiten van een auto te donker waren, omdat er een kentekenplaat ontbrak en ook werd er een snelheidsovertreding geconstateerd.

De Belastingdienst heeft 10 bestuurders aangesproken omdat zij niet tijdig hun belastingschuld hebben betaald. Twee personen betaalden ter plekke contant € 1.291. De deurwaarders van de belastingdienst hebben 9 auto's in beslag genomen en 3 auto's zijn direct tot zekerheid van betaling afgevoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Medeweggebruiker (22-4-2011 om 16:01)
Rijden we om 21.00uur over de Philipsdam en wat zien we tot onze verbazing: 4 Motoragenten rijden met 130 km/u over een dubbele doorgetrokken streep waarvan 1 met een dubbele koplamp (is toch ook verboden?) WAAROM CONTROLE UITVOEREN BIJ EEN ANDER EN ZELF DE WET OVERTREDEN?
Burger (22-4-2011 om 13:38)
Heeft meer belastingsgeld gekost dan het heeft opgebracht!
Alfred (22-4-2011 om 05:09)
Dus zullen ze straks iets anders verzinnen om toch aan de centen te komen. :) Maar inderdaad, zo weinig boetes op dat totaal zelfs met recreatie verkeer cq vakantiegangers is niet slecht. Had ik eerlijk gezegd niet verwacht.
Netjes rijden (21-4-2011 om 20:26)
17 bekeuringen: 2400 auto's x 100 % = 0.71% bekeurd. Dit wil dus zeggen dat 99.3 % voldeed aan de wet. We doen het nog zo slecht nog niet.
Cookie-instellingen beheren