Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 30 km

Pepperspray bij arrestatie Goes

Toegevoegd: 24-04-2011, 13.21 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Naar aanleiding van een op handen zijn vechtpartij in Goes heeft de politie vannacht een jongeman opgepakt. Hij verzette zich hevig en de politie moest pepperspray gebruiken om de 17-jarige jongen aan te kunnen houden.

De politie kreeg rond 04.15 uur de melding binnen dat het onrustig was in de Sint Jacobsstraat. De politie trof ter plekke wat mensen aan. Eén van die mensen, een jongeman, was verbaal behoorlijk agressief tegen een groepje. Hij bleef uitdagen en sommeerde de politieagenten om weg te gaan, zodat hij het karwei kon afmaken.


Uiteraard gaven de agenten geen gehoor aan zijn oproep en zij probeerden de jongeman weg te krijgen uit de situatie, zodat de rust zou weerkeren. Diverse keren hebben de agenten dat geprobeerd en uiteindelijk bleek hun methode te werken. De jongeman liep weg in de richting van de Grote Markt.

De agenten dachten dat het akkefietje voorbij zou zijn, maar even later kregen zij te horen dat de agressieve jongeman zich toch weer in de richting van het groepje begaf. Opnieuw gingen de agenten ter plaatse.

Eén van de agenten dirrigeerde de jongeman opnieuw in de richting van de Grote Markt, maar nu keerde zijn agressie zich tegen de agent. De jongen pakte de agent vast en reageerde woedend omdat hij niet verder mocht gaan met vechten.

De agent wilde de jongeman aanhouden, maar hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Het verzet was zo hevig dat de agent pepperspray heeft gebruikt om de jongen onder controle te krijgen.

Uiteindelijk is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij minderjarig was, dus zijn z'n ouders vannacht in kennis gesteld van zijn aanhouding. De jongen is 17 jaar en afkomstig uit de gemeente Goes. Hij zit nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JvanL (25-4-2011 om 16:14)
@JD/ Jeroen, Lekker genuanceerd ook. Vroeger was alles beter, en agenten waren echte mannen? Misschien eens een zaterdag meelopen voordat je zo onwetend reageerd? Het mooie is dat alles wat er nu op straat loopt, een product is van jullie pvda-generatie.
Condor (25-4-2011 om 13:24)
Zomaar een klein kleinigheidje, wat was er met de groep loos? Hebben die allemaal een brandschoon geweten. Ik zou zeggen, laten rusten en met behulp van de politie komen ze er vanzelf wel uit.
Judge dredd (25-4-2011 om 09:50)
Helemaal met jeroen eens. maar dan ook gelijk de ouders maar eens psychologisch testen want daar spoort ook iets niet aan vermoed ik. op naar tokkiedorp met dat soort. opsluiten want de normale burgers willen niet herhaaldelijk geterroriseerd worden met de dreiging van geweld op een avondje uit.
Judge dredd (25-4-2011 om 09:45)
Zwakke actie, die hadden ze gelijk duidelijk moeten maken wie de baas is met een paar klappen van de wapenstok, maar nee, dan is het gedonder gelijk voorbij en kan het niet de hele avond doorgaan. de politie kan of mag het gewoon niet aan, een belachelijke situatie. nederland is zwak en weerloos.
Hamo (24-4-2011 om 16:02)
Misschien maar eens even laten zitten. Als je op zo'n jonge leeftijd al zo bent, dan moet er nog veel aan bijgeschaafd worden. We houden moed.
Jeroen (24-4-2011 om 15:10)
Die knul moeten ze in de Pieterbaan plaasten,die knul is niet goed in ze boven kamer. Dat de ouders het allemaal maar toe laten,de jeugd krijg geen opvoeding meer,daar hebben de ouders geen tijd voor want de auto en het huis moet afbetaald worden,dat gaat voor de kinderen.
Cookie-instellingen beheren