Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Illegale straatrace bij Ritthem

Toegevoegd: 07-05-2011, 11.36 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Op de Sloeweg Noord bij Ritthem is zaterdag tussen 01.00 en 02.00 uur een auto in beslag genomen. De bestuurder reed 60 kilometer per uur te hard.

Tijdens surveillance zagen agenten op de Denemarkenweg bij Nieuwdorp enkele auto's hard wegrijden en later weer terugkomen. Het bleek een illegale straatrace te zijn en er werden, met de laser, snelheden afgelezen van 145 tot 182 kilometer per uur. Een van de voertuigen moest even later op de toerit van de Sloeweg Noord stoppen omdat een van de voorbanden, inclusief de velg, stuk was gereden.


De bestuurder, een 23-jarige man uit de gemeente Veere, kreeg een proces-verbaal in verband met een snelheidsoverschrijding van 60 kilometer per uur, alsmede voor deelname aan een illegale straatrace. De auto is door de politie inbeslaggenomen.

Door de Zeeuwse politie zal het verscherpte toezicht op overlastgevende voertuigen voortgezet worden om zodoende de overlast te verminderen en de verkeersveiligheid te bevorderen.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (31-10-2011 om 15:47)
@MalossiHyperRacer, daar is helemaal niets mis mee als men zich niet aan wettelijk vastgestelde regels wil houden. Net zoals er helemaal niets mis mee is dat die wagens dan vervolgens in beslag worden genomen volgens wettelijk vastgestelde regels.
Wel jong, niet gek ;) (31-10-2011 om 14:35)
T is heel simpel te hard rijden is verboden, hobby of geen hobby. Ookal is het rustig er hoeft daar maar net 1 auto te rijden en het kan fataal aflopen, als dit de racer is tja risico van de hobby, maar stel dat de onschuldige automobilist overlijd. En boete is t risico wat je loopt, dus niet huilen
Mar (31-10-2011 om 13:22)
@ MalossiHyperRacer: Je snapt niet wat het probleem is? Nou, het is openbare weg; derhalve verboden. Als er wat gebeurt zit je verzekeringstechnisch ook nog eens helemaal fout.Snap je het nu? Probeer het PSD-terrein te claimen; weet je zeker dat je niet iemand omver kan rijden, toch? Succes.
Civic Crosser (31-10-2011 om 09:19)
Sterker nog misschien dat SAME wel een aantal keer per jaar een legale straatrace wil organiseren, op gelijk nivo met bvb de Zeeland bokaal. Racers Kijk eens op SAME eindewegen en leg eens contact je weet maar nooit..... Rijden voor publiek is nog veel leuker, als dit ilegale gedoe.
Civic Crosser (31-10-2011 om 09:13)
Hoi, ik ben het eens met de mening dat straat race gevaarlijk is en dat ze die jongens van de weg moeten halen. Ik daag dan ook alle straat racertjes uit om van hun racertje een cross of drift auto te bouwen, mischien kan bij voldoende opkomst auto en motorsport club SAME, dan iets betekenen.
Vlissinger (30-10-2011 om 23:04)
@ adri: lolll die film is allang te koop in de winkel en er zijn er al 5 gemaakt en is niet erger geworden, dus geef nou niet die films de schuld. en ik ben het eens met de oude psd terrein beschikbaar te maken, maar dat is al zo vaak gezegt, gemeente denkt alleen aan stomme beelden plaatsen
Cookie-instellingen beheren