Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
51 files van totaal 179 km

Twee hennepkwekerijen ontmanteld

Toegevoegd: 09-05-2011, 21.55 uur
Door: Manfred Berrevoets
OOST-SOUBURG - In een flat aan de Wilgenstraat in Oost-Souburg is maandagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij van circa 400 planten aangetroffen. 

Rond het middaguur kregen agenten de melding om te gaan naar de Wilgenstraat waar door medeflatbewoners een kwekerij was ontdekt. Daarbij zou een verdachte persoon zijn weggelopen. Door agenten werd in de omgeving gezocht naar deze persoon. Uiteindelijk werd die aangehouden in de Irenestraat. Het bleek te gaan om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.  


Alle hennepplanten alsmede de benodigde apparatuur zijn door medewerkers van de gemeente vernietigd. Ook kwam een medewerker van energiebedrijf Delta ter plaatse die constateerde dat de installatie brandgevaarlijk was aangelegd.  

Maandagmiddag is in een woning aan de Dorpsstraat in Krabbendijke ook een hennepkwekerij van ruim 600 planten aangetroffen. De kwekerij bevond zich op de eerste verdieping en was verdeeld over verschillende kamers. Door een medewerker van Delta werd diefstal van stroom geconstateerd. De elektriciteit werd buiten de meter om afgenomen.

In de woning werden twee personen aangehouden: een 43-jarige Terneuzenaar en een 40-jarige vrouw uit Krabbendijke. Beiden zijn ingesloten in Torentijd. De hennepplanten alsmede de benodigde apparatuur voor de kwekerij zijn inmiddels vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren