Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 16 km

Cel geëist voor poging doodslag Renesse

Toegevoegd: 13-05-2011, 21.23 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een 29-jarige neurochirurg uit het Duitse Essen is vrijdag een gevangenisstraf van vier jaar geëist.


De chirurg wordt ervan verdacht dat hij op 26 augustus in Renesse een 17-jarige meisje heeft aangerand, geprobeerd heeft haar te worgen en haar in een sloot te leggen en haar daar achter te laten.

De man was samen met een vriend in Renesse met de bedoeling daar enkele dagen te vissen. Gisteren, donderdag besteedde de rechtbank de hele dag aan de inhoudelijke behandeling van de zaak, werden er camerabeelden vertoon en een video van de reconstructie. Toen ook kwam naar voren dat het politie-onderzoek op zijn minst rammelde en absoluut geen schoonheidsprijs verdiende.
 
Vandaag kwam ook naar voren dat processen-verbaal onvolledig waren en later moesten worden gerepareerd. Bevindingen werden niet op papier gezet omdat er geen opdracht voor was gegeven of omdat het eigen initiatief ontbrak. Niettemin stond voor de officier van justitie vast dat de chirurg de dader moest zijn.

Topadvocate B. Ficq had een totaal andere visie dan de officier. Zij vond dat het onderzoek dermate slecht en onzorgvuldig was geweest dat het Openbaar Ministerie daarvoor 'afgestraft' diende te worden en dat de rechtbank het OM dus niet ontvankelijk zou moeten verklaren.

Daarnaast constateerde de raadsvrouwe dat er geen enkel bewijs tegen haar cliënt was, dat er talloze andere scenario's op het gebeurde konden worden losgelaten en er vrijspraak moest volgen. De uitspraak is over twee weken.

Zie ook:
- Behandeling zaak Renesse van start (12-05-2011)
- Behandeling zaak Renesse in februari (03-12-2010)
- Start grote reconsturctie Renesse (20-10-2010)
- Reconstructie misdrijf Renesse (14-10-2010)
- Weer oproep zaak meisje Renesse (04-09-2010)
- Arrestatie in zaak bewusteloos meisje (30-08-2010)
- Verdachte situatie bewusteloos meisje (26-08-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (14-5-2011 om 13:14)
Nooit verkeerd om de expertise van een ander korps er bij te halen, zoals bij AA de jeugd en zedenpolitie. Die draaien dag in en uit zulke zaken. Op het gebied van verkeersongevallen kan AA misschien wel wat leren van ZLD.
Cookie-instellingen beheren