Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Eisen in zaak drugstransporten

Toegevoegd: 17-05-2011, 09.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 26-jarige Vlissinger is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van drie jaar geëist. Zijn 49-jarige Middelburgse vriend hoorde eenzelfde eis tegen zich formuleren, zij het dat het inclusief een half jaar voorwaardelijk was.

Tegen een derde verdachte, een 25-jarige Middelburger eiste de officier van justitie een celstraf van achttien maanden waarvan veertien voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Het trio wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor enkele drugstransporten naar Noorwegen en Denemarken.


De zaak kwam aan het rollen toen de vriendin van de 26-jarige bij de Noorse grens werd aangehouden en er in haar auto drugs werden gevonden. De Vlissinger was vlak voor de grens uitgestapt en keek toe wat er gebeurde. De Vlissingse vriend zou oorspronkelijk met de vouw meereizen, maar zag daar - na het zien van twee zwarte katten - vanaf.

De 25-jarige Middelburger zou een schuld bij de Vlissinger hebben en reed twee keer naar Denemarken om daarmee van zijn schulden af te komen. Toen de 25-jarige Middelburger na een mislukte deal in Denemarken zonder geld terugkwam zou hij door de Vlissinger zijn bedreigd. Hij vertelde het zijn vader die daarop de politie inlichtte.

De 49-jarige Middelburger is sinds jaar en dag verslaafd aan drugs en zegt dat de Vlissinger niets met de transporten heeft te maken. Overigens zou het de Vlissinger zijn geweest, die toen de Middelburger wegens een drugstransport in een Pakistaanse gevangenis verbleef, hem 40.000 euro verstrekte waarmee hij zich kon vrijkopen.

"De Vlissinger heeft de financiële capaciteiten en de Middelburger de logistieke ervaringen", stelde de officier van justitie de rol van de 26- en 49-jarige vast.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren