Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Trucker half jaar niet achter stuur'

Toegevoegd: 17-05-2011, 09.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag tegen een 24-jarige chauffeur uit Lelystad een taakstraf van tachtig uur en een rijontzegging van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk geëist.

De man wordt verantwoordelijk gehouden voor een dodelijk verkeersongeval op 1 september in 's Gravenpolder, dat het leven kostte aan een toen 56-jarige vrouw uit Borsele. De chauffeur reed met zijn vrachtwagen met aanhanger over de Baarlandsezandweg en sloeg linksaf de inrit in van uienbedrijf TOP.


Hij reed uitermate langzaam. De fietsende vrouw, die hem op het fietspad achterop kwam botste tegen de vrachtwagencombinatie, kwam onder een achterwiel en overleed ter plaatse. De chauffeur zei de vrouw absoluut niet te hebben gezien.

Uitspraak 30 mei.

Zie ook:
- 01/09/2010: Dodelijk ongeluk met vrachtauto


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jo (27-5-2011 om 13:55)
Ik kan alleen maar Chauffeursvrouw (26-5-2011 om 11:31 uur gelijk geven .is nog een zinnige reactie,de rest valt een beetje tegen en conclusies trekken voor anderen is makkelijker dan als je zelf in die situatie terecht komtdan piepen jullie wel anders.
Mar (26-5-2011 om 21:07)
Chauffeursvrouw: Dat heb je heel duidelijk en to the point neergezet.
W (26-5-2011 om 13:49)
Quasimoto,ik hoop niet dat jij een rijbewijs heb.ik denk dat jij al een gevaar op de weg ben als voetganger.
Chauffeursvrouw (26-5-2011 om 11:31)
Er zit een groot verschil tussen niet kijken en iets niet zien op de vrachtwagen. En als je onder het achterwiel van een vrachtwagen komt(meestal 16 meter daar is het meestal trekker oplegger) dan is de wagen al heel ver over het fietspad heen trek dan nu eens een conclusie QuasiMoto
QuasiMoto (26-5-2011 om 09:04)
@Ut langeweegje Ik hoop niet dat je zelf over een (groot?) rijbewijs beschikt, want dan kom ik je niet graag tegen... Er verschijnen hier wel meer domme reacties maar die van jou slaat alles. De chauffeur keek niet maar het ongeluk is mevrouw haar eigen schuld? Jaja...
Ut langeweegje (17-5-2011 om 11:54)
De vrouw had zelf ook kunnen stoppen als je ziet dat hij er al in gaat dit lijkt meer op zelfmoord maja de schauffeur is er weer goed mee mensen geven en nemen heet zoiets en tegen woordig heeft niemand meer geduld
Cookie-instellingen beheren