Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 26 km

Verwarde man aangehouden

Toegevoegd: 26-05-2011, 09.59 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft woensdagavond in Zierikzee een 29-jarige man aangehouden. Hij was verward en wilde zichzelf van het leven beroven.

Rond 17.20 uur kwam de melding binnen dat in de voortuin van een woning aan de Scheldestraat een verwarde man zou staan. Hij dreigde zichzelf van het leven te beroven met een mes.


Agenten kwamen snel ter plaatse, maar mochten van de man niet dichterbij komen anders zou hij zichzelf iets aandoen. Hij was verbaal zeer agressief en onvast ter been. Om te zorgen voor een veilige werkomgeving werd de weg afgezet. Omstanders werden op afstand gehouden. Tevens werd een hondengeleider ter plaatse gevraagd voor ondersteuning.

De verwarde man werd diverse malen met dwang gevraagd of hij het mes wilde laten vallen maar gaf daaraan geen gehoor. Uiteindelijk liep hij weg richting de Deurlostraat en de Grevelingenstraat. Op de Mierenweg werd de 29-jarige man aangehouden door de agent met zijn diensthond Valentino Rossi.

De verwarde man is eerst per ambulance overgebracht naar de huisartsenpost (HAP) in Zierikzee voor onderzoek. Daarna werd hij in verzekering gesteld in Torentijd. Tijdens zijn aanhouding had de verwarde man zijn mes weggegooid. Dit mes werd door de politiehond teruggevonden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ron@ld (27-5-2011 om 23:19)
@Amalia, makkelijk praten van een afstand! Moesten de agenten hun eigen gezondheid of leven dan maar riskeren als je tegenover een debiel met een mes staat? Je schrijft een hoop onzin! Als je het beter kan moet je het doen!!!
Frits (27-5-2011 om 19:36)
@Petra, Ik ben het volkomen met je eens, deze man zal nooit zelfmoord plegen. Een man met een persoonlijkheidsstoornis. Hij hoort thuis in het Brabantse plaatsje Zeeland. Daar is een kliniek voor geweldplegers die nooit meer vrijkomen. Dit zal een zegen zijn voor zijn familie en geheel Zierikzee.
Petra (26-5-2011 om 19:32)
Nou alexia geloof mij nou in dit geval gaat het om een crimineel die echt niet van plan was om zichzelf van het leven te beroven maar moet inderdaad wel naar psychiatrisch ziekenhuis en daar de rest van zijn leven blijven
En zo is dat (26-5-2011 om 18:19)
@Alexia, Volledig mee eens!!!!!
Mar (26-5-2011 om 17:42)
Alexia: Volgens de wet mag je iemand niet zomaar in een psychiatrische inrichting stoppen . Daar komt de rechter aan te pas als het niet op vrijwillige basis gaat. Bovendien zullen ze eerst uitzoeken wie hij is e.d.; logisch toch?
Anoniem (26-5-2011 om 15:30)
Maar een psychiatrisch ziekenhuis is niet voor mensen die met messen op zak lopen en verbaal agressief zijn.
Cookie-instellingen beheren