Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 14 km

Alleen boete na dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 30-05-2011, 19.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 24-jarige chauffeur uit Lelystad is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een boete van vijfhonderd euro.

Er was een werkstraf van tachtig uur en een rijontzegging van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. De man werd verantwoordelijk gehouden voor een dodelijk verkeersongeval op 1 september in 's Gravenpolder, dat het leven kostte aan een toen 56-jarige vrouw uit Borsele.


De chauffeur reed met zijn vrachtwagen met aanhanger langzaam over de Baarlandsezandweg en sloeg linksaf de inrit in van uienbedrijf TOP. Een fietsende vrouw, die hem op het fietspad achterop kwam botste tegen de vrachtwagencombinatie en werd overreden. Zij overleed ter plaatse.

De rechtbank is van oordeel dat de chauffeur niet 'aanmerkelijk onvoorzichtig' heeft gereden (misdrijf), maar dat hij een voorrangsfout (overtreding) heeft begaan.

Zie ook:
- 'Trucker half jaar niet achter stuur' (17-05-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
QuasiMoto (30-5-2011 om 22:08)
Voor een beroepschauffeur - bij wie alle alarmbellen moeten gaan rinkelen wanneer bij afslaan de baan voor mogelijk achteropkomend of tegemoetkomend verkeer wordt gekruist - vind ik zo'n fout wel degelijk 'aanmerkelijk onvoorzichtig'. Hopelijk heeft-ie hiervan geleerd want sanctie is een lachertje.
Cookie-instellingen beheren