Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
37 files van totaal 139 km

Bejaarde raakt rijbewijs kwijt

Toegevoegd: 03-06-2011, 22.04 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft vrijdag het rijbewijs ingenomen van een bejaarde man. Hij had daarvoor twee verkeerspalen omver gereden.

De 78-jarige Oost-Souburger was rond 16.30 uur met zijn auto over een wegversmalling gereden in de Lekstraat. Daarbij reed hij ook de twee verkeerspalen omver. Vervolgens reed hij met zijn auto door een groenstrook en kwam tot stilstand tegen een boom.


De man bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. De man werd ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd in overleg met justitie besloten zijn rijbewijs in te vorderen.

Volgens de politie werd het rijbewijs ingenomen omdat het vermoeden bestaat dat de man niet langer beschikt over de rijvaardigheid dan wel over de lichamelijke of geestelijke geschiktheid, vereist voor het besturen van een of meer categorieën van motorrijtuigen waarvoor dat rijbewijs is afgegeven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene (5-6-2011 om 14:12)
@M 'k ben het met je eens, als er de aanvulling tot 20jaar op de fiets en tot 30jaar bromfiets/scooter bij ingevoerd wordt.
Marco (5-6-2011 om 13:44)
En het is wel zo met die zig zag palen, drempels, wegversmallers e.a. Maakt voor sommige bestuurders alleen maar spannender, net nog even dr langs, kijk mij vliegen en nog meer stunts. Maak gewoon lege saaie wegen.
Marco (5-6-2011 om 13:40)
Altijd maar gelijk weer met stel dat het een kind was geweest, kom op zeg maakt geen reet uit of je wel/geen alcohol op heb (oke das wel waar) maar goed, nuchter kan je ook iemand kapot rijden als je gelijk al moet gaan denken ik blijf maar thuis, ik ga niet rijden want straks rij ik een kind aan.
Kiki (5-6-2011 om 13:04)
Nogmaals, deze man had flink gezopen. Lag niet aan de wegversmalling. Ik was er bij en heb het zien gebeuren, zie mijn andere reactie.Alcohol is niet goed te praten.
Mar (5-6-2011 om 12:01)
@ M: Dus vanwege een slechte ervaring jouwerzijds moet iedere 65-plusser maar met het OV??? Generaliseren noemen ze dat!
MotoRob (5-6-2011 om 09:56)
Helemaal met J eens, die wegversmallingen werken averechts, ze werken alleen maar iritatie op, je weet nooit wat de tegenligger doet en als ik als eerste door wil wordt hij/zij boos, ik heb dat al verscheidene keren mee gemaakt.
Cookie-instellingen beheren