Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Grote verkeerscontrole in Kapelle

Toegevoegd: 09-06-2011, 15.57 uur
Door: Manfred Berrevoets
KAPELLE - In samenwerking met het KLPD, belastingdienst en Politie Zeeland is woensdag een grote verkeerscontrole gehouden op het terrein van Rijkswaterstaat te Kapelle.

Het KLPD was aanwezig met een ANPR voertuig (kentekenherkenning). Het voertuig stond het eerste deel van de controle opgesteld op de Bernhardweg-Oost in 's-Gravenpolder en het tweede deel op de Viaductweg in Kapelle.


In totaal werden 1738 kentekens gecontroleerd. Hierdoor kon door de belastingdienst voor 1221,- euro direct worden geïnd. Verder werd er voor 46.921,63 euro beslag gelegd door de belasting. Eén bestuurder werd verbaliseert voor misbruik van een handelaarskenteken.
 
De controle was met name gericht op personenauto's. Op de controleplaats werden 177 motorvoertuigen uitgebreid gecontroleerd. Hierbij werden 26 bestuurders verbaliseert. Drie bestuurders droegen geen gordel, twee auto's waren voor zien van donker getinte ramen en één voertuig was niet verzekerd.

Tevens werden er boetes uitgeschreven voor het niet tonen van het kentekenbewijs en rijbewijs, te gladde banden, het negeren van een gesloten verklaring en een vervallen APK. Van een aanhangwagen was bij één persoon de koppeling niet juist bevestigd, twee bestuurders hadden de losbreekreminrichting niet bevestigd, overschreven de toegestane massa en hadden defecte verlichting.
 
Ook één automobilist ging op de bon voor het mobiel bellen tijdens het rijden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Controll (10-6-2011 om 12:57)
Vind controles best, maar anders zie je ze nooit en als je dan zo een controle tegenkomt moet op elke slag zout. in mijn idee worden ze niet erg polulair met deze willekeurige razzia's, maar ja, de kas moet vol. maar vinden zullen ze wat ! al is het maar over een kentekenbewijs wat nog thuis ligt.
Mar (10-6-2011 om 08:01)
Peter: zulke controles ( in samenwerking met) zijn juist lucratief voor de belastingdienst; weinig extra kosten en veel vangen.
Peter (9-6-2011 om 20:46)
Heb geen problemen met politie controles, maar de laatste tijd ligt het geld rapen om de kleinste pietluttigheid te vinden er wel heel dik bovenop. lijkt me foute insteek. Begrijp ook niet waarom de belastingdienst zo laks is met innen? Zo'n controle kost veel meer dan gewoon je werk doen.
Lion (9-6-2011 om 19:11)
Tja,iedereen klaagt over zo"" controle,maar laten we allemaal eens zorgen dat alles in orde is,dan is het een stukkie veiliger op de weg,en staan hun voor jan met de korte achternaam toch,ik baal ook van deze controles,maar vind het ergens ook fun,omdat er weer sukkels zijn die niet in orde hebben
John (9-6-2011 om 17:29)
Prima actie ! Voor 46.921,63 euro beslag gelegd ? Moest even goed kijken maar er staat een komma tussen . Toch een aanzienlijk bedrag !
Cookie-instellingen beheren