Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
58 files van totaal 240 km

Man naar inrichting om geldruzie

Toegevoegd: 09-06-2011, 16.52 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 36-jarige man uit Koewacht ontslagen van rechtsvervolging en beslist dat hij voor de periode van een jaar wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting. Ook moet hij een schadevergoeding van 2338 euro aan zijn zuster betalen. Het vonnis was conform de eis.


De man was uit de maatschap gestapt die hij samen met zijn vader vormde en vond dat de zaak financieel niet goed was afgerond. Hij ging er vanuit dat hij nog geld tegoed had. Hij had daar wel eerder iets over gezegd, maar daar bleef het dan ook bij.

Op 20 november ging het mis. Hij zat achter zijn computer en besloot plotseling dat hij dan maar op een andere manier 'zijn' geld moest zien te krijgen. Hij reed naar de ouderlijke woning en eenmaal binnen sleurde hij zijn moeder naar het toilet en gaf haar enkele klappen. Ook sloeg hij haar met het hoofd tegen de muur. Zijn vader, die in het bad zat, kreeg eveneens enkele flinke klappen en de ouders werden in hun huis opgesloten.

Gedurende zijn 'actie' moesten ook enkele deuren het ontgelden. Via een sms'je lokte hij zijn zus naar de woning en die werd ruw verwelkomd. Op dat moment kwam ook de politie eraan en kwam er een eind aan het familiedrama.

De gedragsdeskundigen oordeelden dat de man volledig ontoerekeningsvatbaar moest worden geacht. De financiële kwestie is inmiddels opgelost.

Zie ook:
- 26/05/2011: OM wil man naar inrichting om geldruzie


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Walter (11-6-2011 om 00:58)
Frustraties hebben we allemaal wel eens.. Maar wat een achterlijke reactie van deze man! ziek gewoon! En DAT is hij, nul medelijden!
Ervarings deskundige (10-6-2011 om 13:00)
Ga dan ook nooit maar ook nooit met familie in zaken.
Andre (10-6-2011 om 12:23)
Je zus naar huis lokken middels een sms is volgens mij met Bedachte rade, in iedergeval genoeg tijd om tot inkeer te komen...
Zeeuwin (10-6-2011 om 07:22)
Ind dit is niet ontoerekeningsvatbaar maar gewoon poging doodslag met voorbedachte raden als je ontoerekeningsvatbaar ben bedenk je dat niet van te voren
Charlie (9-6-2011 om 17:25)
Ja, en zo kunnen wij tegenwoordig een fietsendief ook ontoerekeningsvatbaar verklaren, dit is poging tot doodslag met voorbedachte rade..... waar in hemelsnaam is ons rechtssysteem gebleven? of hebben de rechters geen 'guts' meer om iemand fatsoenlijk te veroordelen??
Cookie-instellingen beheren