Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 14 km

Politiehond grijpt brandstofdief

Toegevoegd: 10-06-2011, 11.11 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - In de Oesterstraat in Zierikzee is vrijdag een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof uit auto's.

De politie kreeg rond 03.00 uur een melding van een man die met een fiets en een jarrycan met een brandstofleiding tussendoor de geparkeerde auto's liep. Een agent kwam met zijn diensthond, Valentino Rossi, ter plaatse.


Nadat de fiets was gevonden, kwam korte tijd later de gezochte man de straat ingelopen met in zijn hand een koffer met twee jerrycans en een brandstofleiding. De man reageerde niet op het aanroepen van de agent, waarna Valentino Rossi werd ingezet.

De hond stopte de man, maar werd door hem geslagen met de koffer. Hierop beet de hond in de arm van de man. De verdachte werd, vanwege verzet, door middel van een armklem aangehouden en overgebracht het politiebureau in Goes. Daar is hij eerst door een arts onderzocht en daarna is de man naar Torentijd gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (11-6-2011 om 22:36)
Hoop dat die hond niet ziek word.......de hond verdiend een grote kluif. en de gier, als ze jou tank leeghevelen? zeg je dan: "het was een foutje, bedankt?"
Walter (11-6-2011 om 00:42)
@ De Gier... RARE reactie van u! Een strafbaar feit moet grof worden gestraft, de crimineel reageerde niet volgens het raport! Dan ga je m toch niet lokken met een snoepje! Letsel zal de minkukel/dief voor de rest van zijn leven herinneren aan zijn daad!! Ik hoop dat ie veel pijn heeft!!!
Bjorn (10-6-2011 om 19:05)
Hartstikke goed, dat ze zo'n hond hebben ingezet, dat moet echt vaker gebeuren. Maar die hond, heeft wel een topnaam ook hé, dat is toch te vverwacchten dat ie daar toe instaat is! :-)
Fred (10-6-2011 om 18:22)
Ik wil even reageren ,,hulde en complimenten aan de agent die zeer netjes en beleefd was,,zeker midden in de nacht,,en grote complimenten aan de hond!!helaas heeft ie mij wel wakker gehouden maar was voor de goede zaak en dus ook voor onze veiligheid!!!dus bij deze,bedankt
Peter (10-6-2011 om 18:14)
Goed zo valentino ex baasje is trots op je.
Maja (10-6-2011 om 17:31)
Deze man is een laffe dief. Grote inbraak durft hij niet. Nu heeft hij wellicht gestolen van mensen die maar net genoeg geld hebben om auto te rijden. Het is geen eenvoudig diefstalletje want hij heeft alles zorgvuldig voorbereid. Goed dat die politiehond is ingezet.
Cookie-instellingen beheren