Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wilde achtervolging Vlissingen

Toegevoegd: 13-06-2011, 14.36 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Nadat een motoragent zondag in Vlissingen een motor had zien rijden zonder kentekenplaten is een wilde achtervolging ontstaan.

De agent zag de motor rond 14.00 uur rijden in de Spuistraat. Doordat de motor geen kentekenplaten had, deed bij de agent wat belletjes rinkelen. Hij besloot de bestuurder, die overigens ook nog zonder helm reed, te controleren en reed hiertoe achter de motorfiets aan.


De verdachte gaf een flinke dot gas en ging er vandoor in de richting van de Gasthuisstraat en de Provooststraat. Het gas werd flink opengedraaid en de rit ging in de richting van het centrum van Vlissingen waar het erg druk was, omdat er Pinkstermarkt gehouden werd.

De bestuurder vloog de Molenstraat en het Bellamypark over. Zonder te kijken scheurde hij over kruisingen en de motoragent heeft op een gegeven moment zelfs zijn sirenes en zwaailichten aan gezet, puur om het argeloze publiek te waarschuwen dat er een gevaarlijke situatie gaande was.

Diverse mensen moesten op de Nieuwendijk opzij springen om de motorrijder te ontwijken. De snelheid van de motor lag op een gegeven moment boven de 70 kilometer per uur. Dat gebeurde onder meer in 30 kilometer zones.

Op een leeg stuk rijbaan op de Koningsweg kon de motoragent de bestuurder van de andere motor inhalen en hem tot stoppen dwingen. De bestuurder is direct aangehouden.

De man bleek een 18-jarige Middelburger die niet in het bezit was van een motorrijbewijs. De motor was ook niet zijn eigendom, maar die van een maat van hem, een stadsgenoot van dezelfde leeftijd. De kentekenplaat van de motor bleek in de buddysit van de motor te liggen.

De motor staat nu op het politiebureau gestald en de eigenaar wordt nog nader gehoord. Het is namelijk nog niet helemaal duidelijk of de eigenaar de bestuurder toestemming had gegeven om op zijn motor te rijden.

Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor zijn gevaarlijke rijgedrag, het rijden zonder kentekenplaat, het rijden zonder helm, het negeren van een stopteken en rijden zonder rijbewijs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Motorfreak (13-6-2011 om 23:07)
En zo worden de motorrijders die zich wel aan de regeltjes houden benadeeld............bedankt hey nep motorrijder met je stomme actie!
MBZ 180 CC (13-6-2011 om 20:54)
Hij is al lekker vrij, een aantal boete's maar dat maakt niet uit. word zo betaald geen probleem =)De motorscooter is ook al opgehaald, dusja, Voor de mensen hieronder. De moterscooter is gewoon verzekerd en heeft papieren in beslag genomen worden kon sowieso niet. morgen rondje boulevard maar weer!
Yersenaer (13-6-2011 om 20:11)
Levenslang rijverbod en Torentijd!!! Wat een asociaal!!
Mike (13-6-2011 om 19:02)
..en ook zonder verzekering toch?
Hennie (13-6-2011 om 18:09)
Geef dat kind een lolly en een kus van meneer de agent. Zal hij heel erg blij mee zijn en een standje zodat hij het nooit meer doet (totdat hij weer vrij is) toch?!
Lion (13-6-2011 om 18:00)
Je denkt toch niet,dat de eigenaar gaat zeggen dat ie toestemming gaf,wat een lachertje weer dit,voor mij is het gewoon poging tot doodslag,alser mensen op zij moeten springen,of is ie ontoerekeningsvatbaar pffff triest in dit land
Cookie-instellingen beheren