Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Handen vol aan ongeluk materieel

Toegevoegd: 13-06-2011, 20.20 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie heeft zaterdag de handen vol gehad aan een ongeluk met materiële schade in Terneuzen.

Zaterdagochtend om ongeveer 06.10 uur kwam er bij de Zeeuwse politie een melding binnen dat er een flink ongeluk was gebeurd op de rotonde bij de Serlippensstraat/Rooseveltlaan. Agenten zijn direct ter plekke gegaan en troffen onderaan de dijk op de Rooseveltlaan een personenauto aan.


Bij de auto waren geen inzittenden aanwezig. Wel lag de hele rijbaan bezaaid met glas, auto-onderdelen en tassen die vermoedelijk afkomstig waren uit de auto's die bij het ongeluk betrokken waren geweest en waren diverse verkeersborden omgebogen doordat er tegenaan was gereden. De tweede auto, waar getuigen het over hadden gehad, was nergens te bekennen.

Doordat er helemaal niet duidelijk werd hoe het ongeluk gebeurd was, zijn de verkeers-ongevallen-analisten van Politie Zeeland naar de ongevalsplaats gekomen om onderzoek te doen. Ten behoeve van dit onderzoek is de Rooseveltlaan de hele ochtend afgesloten geweest.

Agenten hadden inmiddels de tweede auto aangetroffen op een parkeerplaats bij het jachthaventje even verderop. Enige tijd later kwam de bestuurster van de naar beneden gereden auto zich melden op het politiebureau. Zij had, na het ongeluk, contact opgenomen met haar verzekering en daar hadden ze haar verteld dat zij geen contact op hoefde te nemen met de politie, omdat er geen gewonden waren gevallen bij het ongeluk.

De 36-jarige vrouw uit Terneuzen verklaarde dat zij een auto voor haar wilde inhalen. Dat deed zij net voor de rotonde. Omdat de weg nat was geregend slipte zij, raakte de andere auto en haar auto reed vervolgens van de weg af. De andere auto was over de kop geslagen. De inzittenden van de andere auto waren naar haar toegekomen om te kijken of alles goed met haar was en alle betrokkenen hebben de afspraak gemaakt om samen een schadeformulier in te vullen. Dat is ook gebeurd.

De betrokkene uit de andere auto, een 19-jarige man uit Schalkhaar, kwam zich ook melden op het politiebureau. Hij verklaarde dat hij werd ingehaald door de vrouw en dat zij zijn auto raakte tijdens deze manoeuvre. Hierdoor was de vrouw van de dijk af gereden en zijn auto was een paar keer over de kop geslagen. Omdat er geen gewonden waren hebben alle betrokkenen met elkaar afgesproken een schadeformulier in te vullen.

Allebei de voertuigen waren total loss en zijn weggesleept door een takelbedrijf.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jacqueline (14-6-2011 om 13:15)
Raar verhaal! Is die verzekering op zaterdagochtend zo vroeg te bereiken? En gezien de schade aan borden en de rommel op het wegdek ga je toch niet zomaar de auto's daar achterlaten?? Raarrrrrrr
Alfred (14-6-2011 om 12:20)
Over de kop geslagen, van de dijk af gereden en samen afgesproken om geen politie bellen ..... Hmmm, ik blijf het een zeer vreemd verhaal vinden !!
Lia (14-6-2011 om 10:03)
Leuke attractie voor de efteling................raar verhaal sorry.... en dan zo de rommel achterlaten......schade aangebracht aan gemeentelijke objecten..............raar gedrag tegenwoordig van onze soortgenoten.
Kees (13-6-2011 om 23:51)
(Wel lag de hele rijbaan bezaaid met glas,) En aan het einde van de middag nog steeds!!!?
John (13-6-2011 om 23:25)
Waarom altijd maar Haast . Voor een Rontonde inhalen is Levensgevaarlijk ! Ook in bochten zonder zicht . dit zie je maar al te vaak . En wat scheelt het dat inhalen luttele seconden !
Piet (13-6-2011 om 22:32)
Een auto inhalen net voor een rotonde...Dat zal me een tijdwinst geven zeg..! En schijnbaar met een dusdanige snelheid met deze ravage als gevolg. Er zijn mensen die om minder een EMG cursus mogen volgen.
Cookie-instellingen beheren