Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM: Geld loverboy naar staatskas

Toegevoegd: 16-06-2011, 22.00 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Als het aan het Openbaar Ministerie in Middelburg ligt, zal een 34-jarige Goese loverboy weinig financieel plezier hebben van zijn pooierpraktijken. Donderdag eiste de officier van justitie dat de 65.739 euro die hij daarmee had verdiend in de staatskas stort.


Eind november 2007 werd de man, die momenteel in Leeuwarden woont, na een eis van drie jaar cel wegens vrouwenhandel veroordeeld tot 33 maanden gevangenisstraf. De man zou al tien jaar actief zijn als loverboy. In Hoger Beroep kreeg hij in die zaak alsnog drie jaar cel opgelegd.

In 2006 zocht de man contact met een labiele jonge Goese vrouw, overlaadde haar met complimenten en dreigde vervolgens hun liefdesrelatie te verbreken als er via de prostitutie niet snel geld op tafel kwam.

Per week werd er zeker duizend euro van haar verwacht; geld, dat hij er snel weer doorheen joeg met gokken, feesten en dure spullen. Hij kwam in beeld nadat een 18-jarige Goese, die ook tot prostitutie werd gedwongen, aangifte deed.

Toen bleek dat de loverboy ook al eerder een vrouw tot prostitutie had gedwongen. De keren dat zij wist te ontvluchten werd zij door hem opgespoord, teruggehaald, mishandeld en zorgde hij ervoor dat zij aan drugs verslaafd raakte. Ook deze vrouw deed uiteindelijk aangifte.

De rechtbank maakt op 28 juli bekend hoeveel de man precies moet betalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Diana (10-9-2011 om 14:35)
Dit kan gewoon echt niet !!! Dit is heel vies geld... Het gaat niet om de slachtoffers alles gaat alleen om geld. De staat hangt zelf de pooier uit door dit geld aan te nemen. Schandalig !
Olga (29-7-2011 om 13:34)
Belachelijk!!!!! verdeel dat geld over de vrouwen die het hebben verdient en anders naar een instantie die voor deze vrouwen opkomt. maar de staat moet eraf blijven.....
Nickey (17-6-2011 om 18:04)
Als het in de staatskas verdwijnt,dan werkt de staat toch hier in mee? altijd al gezegd dat de nederlandse staat een crimineel is
Dingp (17-6-2011 om 13:09)
Belachelijk dat het geld naar de staatskas gaat. Dit geld hoort de meisjes toe. Zij moeten dit krijgen als schadevergoeding. Staatskas heeft er geen recht op en alle kosten die gemaakt zijn voor de veroordeling van deze smeerlap zelf laten betalen. Laat hij er tot aan zijn dood maar voor werken..
Dotje79 (17-6-2011 om 07:42)
Belachelijk het leven van deze vrouwen is naar de klote geholpen en nu zijn ze labiel????!!!!!!!! zou diegene die dat roept nog goed in zijn vel zitten als hen dit overkwam ik zou het knap vinden als dat wel zou zijn enne geld staatkas rondom belachelijk dat behoord aan de vrouwen en nergens anders
Kees (17-6-2011 om 06:32)
Hoezo betalen?opsluiten met water en brood zonder beleg zijn hele leven lang
Cookie-instellingen beheren