Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf voor mishandelen agenten

Toegevoegd: 17-06-2011, 12.33 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Bij wijze van uitzondering heeft de rechtbank in Middelburg vrijdag direct vonnis gewezen in de zaak tegen een 38-jarige man uit Axel die ervan werd verdacht op 12 november vorig jaar in Middelburg twee agenten te hebben mishandeld. Ook verzette hij zich tegen zijn aanhouding en schold hij de beide agenten uit.


De man met een bi-polaire stoornis en manisch depressief, had op de bewuste avond een date in Middelburg; alleen kwam de date niet opdagen. Om toch nog enig plezier van zijn rit naar Middelburg te hebben besloot hij dan maar te gaat stappen.

Negen glazen bier en vijf wodka's later troffen de agenten hem laveloos liggend op straat achter het station aan. Zijn bedoeling was geweest om in zijn auto - die iets verderop stond - te gaan slapen, maar dat was kennelijk te hoog gegrepen. Toen de agenten probeerden enige beweging in hem te krijgen en het woord 'Torentijd' viel, begon hij te slaan, zich te verzetten en de beledigen.

Tijdens de behandeling van de zaak bleek dat de Axelaar drank nodig had om zich weer een beetje 'lekker' te voelen en de deskundigen oordeelden dat dat in zijn geval, met zijn stoornissen, ook begrijpelijk was.

De man had, zo oordeelde de officier van justitie, dringend hulp nodig omdat de Axelaar aan de ene kant van de drank afwilde en aan de andere kant die drank ook weer nodig had. Hij eiste daarbij een taakstraf van veertig uur plus een voorwaardelijke celstraf van een maand met onder meer de voorwaarde dat hij zich laat behandelen.

De Axelaar kon op zijn vonnis wachten: negentig uur taakstraf waarvan zestig uur voorwaardelijk, verplichte behandeling en het betalen van 150 euro schadevergoeding.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bart (7-7-2011 om 20:35)
Moet je die man ook maar niet bedreigen dat je torentijd in moet voor jan lul miss verdiend god is groot sommige agenten hebben een curcus cominicatie of gewoon nucher nadenken nodig en horen geen misgebruik te maken van hun functie
Dv (17-6-2011 om 20:23)
Mooi dat hij toch nog een straf krijgt, hij heeft een stoornis en daar heeft de rechter zo te zien rekening mee gehouden, laten we van het positieve uitgaan en hopen dat deze man zo van de drank af komt, en de agenten er niets aan hebben overgehouden
Cor (17-6-2011 om 16:16)
Wat een flutstraf zeg. Wat is dat nou. Als je door het rode licht rijdt, dan krijg je dat ook. Zeker slechte jeugd gehad, vader weg en aan de alcohol, Moeder aan dr drugs. Hop maar dat het OM in beroep gaat.
Veertje (17-6-2011 om 15:50)
@Hans, ik hoop met je mee maar deze man is een excuustruus en wil niet van de drank af. Hij kan wel zo zielig doen als hij in het cafe is dat je er medelijden mee zou krijgen. Snap alleen niet dat "de deskundigen" niet door die poppenkast heen kijken. Naar zulke losers gaat ons belastinggeld. bahbah
VdVonck (17-6-2011 om 15:50)
Eens met de onderstaande reacties. Je hebt maar te luisteren! Agenten zijn net als jij en ik mensen met een gezin die overdag hun werk uitvoeren. Geen reden dus om ze te mishandelen! Yavuz, in Nederland gelden regels, wil je hier blijven dan heb je daar maar vrede mee te hebben. Zo niet, Adios!
Ceestwee (17-6-2011 om 15:36)
Ik zal de laatste zijn,die wil dat nederland een politiestaatje wordt. Maar meer ontzag voor de politie past hier echt wel. Als je hier moeite mee hebt,ga ergens anders heen of terug.
Cookie-instellingen beheren