Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
68 files van totaal 274 km

KNRM helpt twee zeiljachten

Toegevoegd: 19-06-2011, 19.26 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De KNRM-reddingboot uit Hansweert is vanochtend ingezet voor een jacht dat aan de grond was gelopen. Hierna volgde nog een tweede melding.


De piepers gingen even na elf uur af. De redders werden onder prioriteit twee ter plekke gestuurd en konden binnen tien minuten uitvaren. Het jacht bevond zich tussen boei 59A en boei 61 in de buurt van het Schor van Baalhoek.

Als de redders bijna ter plekke zijn, blijkt ook de lokale berger al in de buurt te zijn. Zij maken als eerste een verbinding met het zeiljacht 'Stardust' en de KNRM blijft zodoende stand-by. Het jacht blijkt vrij snel los te komen. De bemanning is op eigen gelegenheid naar de haven van Hansweert gevaren.

Tijdens deze actie kwam via de marifoon een noodoproep binnen van het zeiljacht Yeraj. Hun zeil is gescheurd en er is geen aandrijving meer. De redders varen naar het jacht en maken een sleepverbinding. De reddingboot heeft het jacht naar de haven gebracht. Dit blijkt vanwege de harde wind, golfslag en stroming nog een flinke klus.

Rond kwart voor één zit de klus erop. De motor van het zeiljacht draait dan weer en kan zijn weg weer vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
KNRM-vrouw (20-6-2011 om 08:31)
Wat mooi om dan ook nog te kunnen helpen waar het nodig is. En dan binnen 10 min. uitvaren, jullie mannen moeten overal vandaan komen..... SUPER
Cookie-instellingen beheren