Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Jacht vast op glooiing Zierikzee

Toegevoegd: 22-06-2011, 08.36 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Dinsdagnacht om kwart voor één werd de KNRM-reddingboot Harder van station Neeltje Jans opgeroepen voor hulp aan een gestrand zeiljacht op de Oosterschelde.

Het bleek te gaan om het 12 meter lange kajuitzeiljacht “Spetter”, met als thuishaven Brouwershaven, welke met twee personen aan boord zeilend onderweg was naar de Roompotsluis en zo verder naar Den Helder.


Even voor de haveningang van Zierikzee, miste het jacht in de duisternis een rode boei bij de Kurkenol en kwam vast te zitten op de glooiing. De bemanning van de reddingboot vond het jacht vrij snel, maar kon hem onmogelijk van de glooiing af krijgen.
De redders hebben toen na overleg met de schipper van het jacht besloten een anker uit te zetten en verder te wachten op hoog water zodat het jacht ze er zelf af konden komen.

De reddingboot Harder keerde daarna terug naar station. Het zeiljacht is omstreeks zes uur zelf losgekomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Beppie (22-6-2011 om 12:07)
Als je nu met zo'n vaartuig nog niet eens de regels van het water kent dan kan je beter gaan fietsen, hoewel zal ook wel gevaarlijk zijn voor die lui.
Cry wolf (22-6-2011 om 10:10)
De zoveelste nutteloze uitruk van het reddingsteam waar van verwacht wordt dat ze maar als een bergingsbedrijf moeten fungeren, omdat voor de zoveelste keer een of andere dombo een lompe fout maakt. gewoon een rekening sturen want er was helemaal geen nood of gevaar en er is ook niemand gered.
Ja-Ja (22-6-2011 om 10:04)
Foutje kan iedereen maken. Maar????Daar??? Kaart en lichtbakens beter bestuderen voor u uit vaart. Kom maar op met tegen argumenten.
Kees (22-6-2011 om 10:03)
Varen op een 12 meter jacht moet je aan Laura overlaten,die kan varen ipv vast zitten
Cookie-instellingen beheren