Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie lost schoten na achtervolging

Toegevoegd: 30-06-2011, 18.37 uur - Update: 02-07-2011, 00.37 uur
Door: Manfred Berrevoets
SLUIS - Donderdagmiddag rond 15.45 uur ontstond op Belgisch grondgebied een achtervolging van een personenauto door twee Belgische motoragenten. De achtervolging is voortgezet op Nederlands grondgebied.

Agenten van de Belgische politie wilden de man op Belgisch grondgebied controleren en gaven hem een stopteken. Hieraan voldeed de man niet en ging er in zijn auto vandoor. Een achtervolging was het gevolg en uiteindelijk werden waarschuwingsschoten gelost door één van de Belgische politieagenten. Dit gebeurde op Nederlands grondgebied, in de buurtgemeenschap Nummer Een.


In het Schengenverdrag is afgesproken dat grensoverschrijdend politiewerk mag plaatsvinden. Het wordt immers een onwerkbare situatie als agenten uit België hun politieacties moeten staken zodra de Nederlandse grens in het zicht komt (andersom geldt dat natuurlijk ook voor de Nederlandse politie in België).

De man is aangehouden en naar een politiecel in Torentijd gebracht. Hij verklaarde daar dat hij net 100 gram softdrugs had gekocht in België en daarvan ook al weer een deel had verkocht. In de auto van de man lag nog ruim 18 gram softdrugs. Ook was hij in het bezit van ruim 3000 euro.

Zowel het geld als de drugs zijn in beslag genomen door de politie. Later wordt duidelijk of de man in België of in Nederland vervolgd gaat worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (2-7-2011 om 22:11)
@ W: Hoe bedoel je er blijft werk liggen? Was dit geen werk dan? Het was op NL-grondgebied,dus.....actie. Logisch toch? Als jij denkt dat het efficiënter kan allemaal moet je dat maar eens uitleggen.
Denk even na met vol verstand W (2-7-2011 om 17:10)
Ja W. That's life, werk blijft liggen enne, jij betaalt de actie alleen zeker?? dan heb je recht van spreken misschien???? Goed gedaan politie. Criminelen van de weg! Ze deden hun werk goed W!!!!! Had je de politie ook nodig op dat tijdstip?
Kees (2-7-2011 om 13:17)
Prima vakwerk. Naast een bon uitschrijven is de Zeeuwse politie in 2e en de Belgisch politie ook profesioneel in de aapak van dergelijke criminelen. Ik ben wel benieuwd uit welk land deze snuiters komen. Wat er nu in Nederland gebeurt is ONHOLLANDS.
Pieter (2-7-2011 om 12:16)
De Belgen zijn op nederlands grondgebied... heftig!.. lekker wat cash bij.. Misdaad loont niet zeggen ze dan. Hard aanpakken en aan het werk met die luilakken.
W (1-7-2011 om 10:46)
Ow ow ow ach ach ach wat een land leven we! wat gaat dit weer kosten terwijl de Belgen dit best wel zelfstandig kunnen oplossen. Ondertussen blijft er weer werk liggen!!
Frans (1-7-2011 om 08:15)
Goed gehandeld. Open grenzen zouden ook moeten gelden voor de politie. Het geldt immers ook voor de criminelen.
Cookie-instellingen beheren