Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 33 km

Catamaran maakt water op Noordzee

Toegevoegd: 06-07-2011, 20.54 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De KNRM is afgelopen nacht met drie reddingsboten uitrukt voor een vaartuig dat water maakte op de Noordzee ter hoogte van de Belgisch-Nederlandse grens.

Nadat de bijzonderheden en positie van het vaartuig van de Kustwacht werden verkregen, werd er uitgevaren naar de “Geosurveyer 4” die alarm had geslagen. Het schip maakte water in de bakboord drijver van de 12 meter lange catamaran. De enige opvarende was zelf al begonnen met pompen, maar wilde toch hulp van de reddingsmaatschappij. De “Geosurveyer 4” was op dat moment 8,5 mijl recht voor Zeebrugge nog net op Nederlands grondgebied.


De drie reddingboten kwamen bijna gelijk tijdig aan. Reddingboot Winifred van Cadzand en reddingboot Uly van Westkapelle zetten een aantal opstappers over die de situatie beoordeelden terwijl reddingboot Zeemanshoop van Breskens stand-by bleef met extra pompen en voor de verlichting zorgde. Door de Winifred werd een pomp overgezet en al snel werd duidelijk dat de situatie onder controle was.

Bij navraag in Zeebrugge (wat de dichtstbijzijnde haven was) bleek dat daar geen mogelijkheid was om de catamaran te lichten als dat nodig zou zijn. Er werd dus besloten om het schip mee naar Breskens te nemen, omdat daar de beschikking is over een kraan in noodgevallen. De Zeemanshoop zette koers naar Breskens. De “Geosurveyer 4" kon volgen op eigen kracht, met de Winifred aan haar zij. Reddingboot Uly kon retour naar station.

Eenmaal in Breskens aangekomen en afgemeerd aan de KNRM ponton, dat ook gelijk de ingaan van de kraanbaan is,bleek na inspectie en droog maken van de ruimte dat er geen lekkage kon worden gevonden. Het is tot nu toe een raadsel hoe het water is binnen gekomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren