Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Officier wil 2,5 jaar celstraf

Toegevoegd: 15-07-2011, 09.01 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG- De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen een 37-jarige man uit Zierikzee een celstraf van 2,5 jaar plus nog eens twee maanden cel als ten uitvoerlegging van een eerder vonnis geëist.

Ook kondigde de officier aan de man te zullen 'plukken' voor een bedrag van 61.875 euro. De man, die erkent cocaine aan vrienden te hebben geleverd, wordt ervan verdacht de afgelopen 39 maanden op Schouwen te hebben gehandeld in voornamelijk cocaine.


De Zierikzeeënaar kwam in beeld na een tip. Toen hij werd aangehouden was hij in het bezit van bijna drieduizend euro - volgens hem een uitkering van de verzekering - en 4 gram cocaine. Volgens de man leefde hij zuinig van zijn uitkering en kwam hij rond van honderd euro netto per maand.

Voor één van de rechters reden om de wenkbrauwen te fronsen: ,,Eten en drinken van honderd euro en ook nog eens een BMW rijden waar toch ook wel eens benzine in moet?'' Ook al ontkende de man zijn handel in cocaine, vele gebruikers die een verklaring hadden afgelegd wezen op het tegendeel.

De rechtbank wijst vonnis op 28 juli.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Freek (15-7-2011 om 14:13)
Eigen schuld je kan ook gewoon gaan werken net als een ander
Schoefse (15-7-2011 om 11:34)
En toch is het vreemd, iemand die rotzooi verkoopt aan mensen die dit willen gebruiken mag 2,5 jaar brommen plus een shit load aan geld betalen. Een verkrachter of pedofiel die iets doet wat een ander NIET wil komt er met een foei niet doen en 200 uurtjes in de tuin van de buurvrouw werken van af.
Cookie-instellingen beheren