Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jacht maakt water voor kust Cadzand

Toegevoegd: 18-07-2011, 17.36 uur
Door: Manfred Berrevoets
CADZAND - Maandagmiddag rond 12.30 uur heeft het Kustwachtcentrum te Den Helder van de Belgische Kustwacht de melding gekregen dat er een Nederlands jacht, met twee opvarenden, water maakte voor de kust van Cadzand.
 
Op verzoek van de Belgische Kustwacht is door het Kustwachtcentrum te Den Helder onmiddellijk de reddingboot van het KNRM reddingstation Cadzand ingezet. Omstreeks 13.00 uur is de reddingboot van Cadzand aangekomen bij het betreffende jacht.


Na onderzoek bleek er een gat in de romp van het jacht te zitten. Door de bemanning van de reddingboot is er een mobiele pomp aan boord van het jacht geplaatst. Door de werking van deze mobiele pomp kon het, door het gat in de romp, binnenkomende water worden voorgebleven.

De reddingboot van Cadzand heeft het jacht op sleep genomen naar de haven van Breskens. Daar is het jacht gelijk uit het water gehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren