Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Medische evacuatie op Noordzee

Toegevoegd: 22-07-2011, 20.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Vrijdagmiddag rond 12.30 uur werd de reddingboot Koopmansdank opgeroepen voor een medische evacuatie.


Op de Noordzee ter hoogte van de Midden Banjaard boei, lag de Maatje Adriana van sportvisserij Hoogerwerf, met een aantal gasten te vissen, toen een sportvisser uit Wolphaarsdijk onwel werd. De man viel om, kwam weer bij en viel opnieuw, waarbij hij zijn enkel kneusde.

De schipper van de Adriana vertrouwde het niet en zocht contact met de arts van de radio medische dienst van de KNRM. Hierna werd na overleg, via het kustwacht centrum de KNRM reddingboot van station Neeltje Jans opgeroepen.

De reddingboot Koopmansdank was spoedig ter plaatse en heeft het slachtoffer overgenomen op een brancard en naar de wal bij het reddingstation gebracht, alwaar de gealarmeerde ambulance klaar stond en het slachtoffer voor verder onderzoek mee nam, naar het ziekenhuis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren