Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Man onwel op tanker in Noordzee

Toegevoegd: 27-07-2011, 20.39 uur
Door: Manfred Berrevoets
NEELTJE JANS - Woensdagmiddag rond 12.00 uur is de reddingboot Koopmansdank van het station Neeltje Jans opgeroepen voor een Medische Evacuatie.

Op de Noordzee in het ankergebied zo een 16 mijl NW het reddingstation, lag de een Russische chemicaliëntanker voor anker, met aan boord een bemanningslid welke onwel geworden was met pijn in de borst. Via de Kustwachtcentrum in Den Helder werd met de arts van de Radio Medische Dienst van de KNRM, overleg gevoerd door de kapitein van de tanker. Hierop werd besloten dat de reddingboot het bemanningslid moest gaan evacueren.


Bij de afvaart van het reddingstation werd gelijk het opgeroepen ambulance personeel meegenomen. De reddingboot vond de tanker snel en kon het bemanningslid onder begeleiding en controle van het ambulancepersoneel overnemen. Bij terugkomst op het reddingstation werd de zeeman in de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaco (27-7-2011 om 22:00)
Super toch dat het zo kan! Hoop dat t goed gaat met het bemanningslid, t zou zo anders kunnen zijn als je op zee zit!
Cookie-instellingen beheren