Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jacht vast door navigatiefout

Toegevoegd: 01-08-2011, 22.31 uur
Het vastgelopen zeiljacht.
Het vastgelopen zeiljacht.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Zondagavond is de reddingboot Harder van station Neeltje Jans opgeroepen voor hulp aan een vaartuig welke op de Oosterschelde gestrand was.


Het bleek te gaan om het 10 meter lange kajuitzeiljacht 'Blue Note', welke met twee personen aan boord onderweg was van Colijnsplaat naar de betonhaven bij Neeltje Jans. Door een navigatiefout verdaagde het jacht bij de ingang van de betonhaven op een te ondiep deel en liep vast.

De bemanning van de Harder kon gezien het afgaande tij niets anders doen dan een anker uitzetten en afspraken maken met de jachtbemanning hoe te handelen bij het opkomend water. s’Nachts werd om vier uur de reddingsboot wederom opgeroepen voor hulp aan het zeiljacht.

Het was de zeilers wel gelukt om los te komen, maar niet om verder te manoeuvreren naar een veilige plaats. De reddingboot Harder bood hierop nogmaals assistentie aan de zeilers.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Roos (2-8-2011 om 21:28)
Even lezen: de KNRM heeft niet geborgen, maar alleen de veiligheid van de bemanning gewaarborgd. Klein vaarbewijs verplicht stellen voor zeilers! Meestal doen ze maar een dotje qua voorrangsregels op het water. Laveren dwars door de scheepvaart: toe maar! Mw. Schultz: maak er werk van!
Frank (2-8-2011 om 18:21)
Misschien een vaarcursus en navigatie cursus dat wil wel een helpen
Petra (2-8-2011 om 11:41)
Zijn daar geen bergers voor?????? Tsja, dat kost natuurlijk GELD!!!!!
Love boat (2-8-2011 om 11:22)
Ik vindt het maar vreemd dat een reddingsdienst midden in de nacht er op uit moet om bergings klusjes te klaren.
Cookie-instellingen beheren