Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 101 km

KNRM helpt bij reanimatie op schip

Toegevoegd: 04-08-2011, 13.33 uur
Het slachtoffer heeft het helaas niet gered.
Het slachtoffer heeft het helaas niet gered.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De KNRM heeft woensdagavond geassisteerd bij een reanimatie op een tankschip. De patient heeft het niet gehaald.

Rond half zeven werd de bemanning van het KNRM-reddingstation Neeltje Jans opgeroepen voor een melding van de hoogste prioriteit: het verlenen van medische hulp aan een bemanningslid van een schip dat voer op op de Noordzee.


In het ankergebied zo'n 16 mijl vanaf het station, lag de 112 meter lange tanker 'Sichem Palace' uit Singapore. Aan boord was een bemanningslid dat onwel was geworden en klaagde over pijn op de borst. Aan boord was men reeds gestart met hartmassage.

Spoedig was de reddingboot ter plaatse en nam de bemanning van de reddingboot de reanimatie over. Er werd gebruik gemaakt van zuurstof van de KNRM en de loodsboot ' Mirfak'. Kort daarop kwam een door de kustwacht opgeroepen helikopter met arts ter plekke. Hierna werd geconcludeerd dat het slachtoffer was overleden.

Na overleg met het kustwachtcentrum en de bevoegde instanties heeft de reddingboot het slachtoffer meegenomen naar het reddingstation Neeltje Jans en daar overgedragen aan de politie.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Verkeer (4-8-2011 om 22:00)
Wat een rot einde van zo'n goede actie. Een grote pluim voor alle hulpverleners en sterkte er mee!
Renata (4-8-2011 om 15:39)
KNRM: respect!
Cookie-instellingen beheren