Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk kitesurfer

Toegevoegd: 09-08-2011, 18.57 uur - Update: 10-08-2011, 17.31 uur
Door: Roland de Jong
RENESSE - In Renesse is vanmiddag iemand ernstig gewond geraakt bij een kite-ongeluk op het srand.


Het ongeluk gebeurde op het strand tussen Renesse en Scharendijke, ter hoogte van strandpaviljoen De Wijde Wereld. De ambulancedienst kreeg assistentie van de traumahelikopter uit Rotterdam. Ook werd de reddingsbrigade ingezet.

Een hulpverleningsvoertuig van de Strandreddingsbrigade Westerschouwen was binnen tien minuten ter plaatste en heeft voor de eerste opvang gezorgd. Vanwege het feit dat er een traumahelikopter zou landen is tevens een tweede voertuig en looppatrouille met totaal acht strandwachten ter plaatse gegaan.

Het slachtoffer was door een vlieger opgetild en van hoogte op het strand gevallen. Hierdoor had de man kortstondig het bewustzijn verloren en had hij pijn aan zijn schouder en stuitje, ook spuugde hij af en toe bloed op.

Na 50 minuten konden de eenheden van de Strandreddingsbrigade Westerschouwen retour post gaan, na een succesvolle assistentie bij onder andere het laten landen en opstijgen van de traumahelikopter.

De reddingsbrigade adviseert vliegeraars goed op te letten op windkracht en windstoten. Met name dit laatste kan tot onverwachte en gevaarlijke situaties leiden. Over de huidige toestand van de gewonde is niets bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nick (14-8-2011 om 08:17)
Als Kitesurfer en hulpverlener kan ik je zeggen dat er betrekkelijk weinig ongelukken gebeuren. Hoeveel duikers zijn er omgekomen de laatste tijd en hoe vaak komt een motorboot in problemen? Tevens zijn sportbeoefenaars juist minder afhankelijk van het zorgstelsel want sporten is gezond....
M@r (13-8-2011 om 09:18)
Niek: Dus eigenlijk vind je een autorijbewijs onzin? Of ben je bang dat je je vaarbewijs niet haalt? Rijbewijzen e.d. zijn verplicht zodat je de basistechnieken iig onder de knie hebt. Wat is daar mis mee? Het sluit geen ongelukken uit ; maar vermindert de kans op. So, what's your point???
Ikk (11-8-2011 om 18:12)
@ Poema... Zelfs met diploma gebeuren er ongelukken...een ongeluk zit in een klein hoekje maakt geen fuck uit met welke sport of iets!!! Hoop dat het allemaal meevalt..!!
Freddie (11-8-2011 om 17:52)
Sterkte. vind dat iedereen moet stoppen met zeuren over verzekerings kosten e.d. ik beoefen dezelfde sport en idd een ongeluk kan gebeuren meestal gaat het net goed maar ook wel is fout.
Patrick (11-8-2011 om 15:17)
@Schimpy en jij hebt zeker geen hobby's waarbij je iets kan breken. Kan met alle sporten gebeuren of je moet al aan schaken doen ofzo. Dan kan je alle sporten wel gaan verbieden. En zoveel kitesurf ongelukken gebeuren er nou ook weer niet. En wat betreft vaarbewijs daar ben ik het volledig mee eens.
Niek (11-8-2011 om 11:06)
Want dan gaan andere domme mensen die er ook niks van snappen dat soort dingen overnemen en moeten wij straks een vaarbewijs gaan halen. Bij autorijden moet je ook een rijbewijs halen en daar gebeuren ook nog dagelijks ongelukken mee. Het is gewoon een sport met risico en ongelukken horen daar bij!
Cookie-instellingen beheren