Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
75 files van totaal 282 km

Jacht in problemen Westkapelle

Toegevoegd: 10-08-2011, 18.57 uur
Reddingboot Uly op weg naar het jachtje. Reddingboot Uly op weg naar het jachtje. De reddingboot begeleid het jacht.
Reddingboot Uly op weg naar het jachtje.
© Foto: Hans Provoost
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - De reddingboot van het KNRM-station Westkapelle is gisteren ingezet voor een jachtje dat in de problemen was gekomen.


Rond 13.00 uur werd vanaf de wal gezien dat ter hoogte van het IJzeren torentje een jacht voer waarvan de mast met het tuig overboord waren geslagen. Men kon niet zien of er nog personen aan boord waren.

De KNRM voer daarop met spoed uit. Het jachtje kon al snel worden gelokaliseerd en op het houten zeilbootje zaten twee opvarenden. Er was geen paniek aan boord en op de motor kon het jachtje met een gangetje van circa 3 knopen gewoon varen.

Voor de kust bij Westkapelle stonden door de windkracht 6 echter flinke golven en het leek de redders daarom niet verstandig om met de Uly tegen het houten bootje aan te gaan liggen. Dit zou namelijk een lekkage kunnen veroorzaken.

De reddingboot heeft daarop het jacht begeleid tot in het Oostgat, waar de zee veel kalmer was. Hier kon men wel langszij gaan. Er werden twee opstappers overgezet en er werd een sleepverbinding tot stand gebracht.

Door de flinke zee kreeg het jachtje het zwaar te verduren en moest de sleepverbinding tot twee keer toe opnieuw worden vastgemaakt. Na ruim een uur slepen voer het jacht op eigen kracht en onder begeleiding van de Uly de Koopmanshaven in Vlissingen binnen.

De tweekoppige bemanning was vol lof over de hulpverlening en toch ook wel onder de indruk van de ruwe zee voor Westkapelle.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren