Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kotter vast in veiligheidslijn

Toegevoegd: 10-08-2011, 19.07 uur
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - Woensdagmorgen om even voor negen uur werd de KNRM reddingboot Koopmansdank van station Neeltje Jans opgeroepen voor hulpverlening aan een vaartuig dat vast zat.


Het bleek om het 10 meter lange kottertje de YE 75 te gaan. Het schip was met twee man aan boord aan het vissen. De boot was door de sterke stroming richting de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering gestuurd.

De vislijn en de boot kwamen vast te zitten in de veiligheidslijn. De bemanning van de reddingboot Koopmansdank heeft de kotter uit de lijn gehaald.

De vissers konden hierna hun werkzaamheden weer hervatten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (11-8-2011 om 11:43)
Ja ik dacht wel dat het aan de buitenzijde was gezien het tij en de wind maar je weet nooit wat ze voor smoes verzinnen, ze proberen het uiterste te vangen en hier zo ver mogelijk in te gaan, als een sportvisboot een meter verkeerd ligt heb je gelijk een grote prent aan je broek.
Ronny (11-8-2011 om 10:29)
@ Michel, zal buitenkant zijn vermits het opkomende tij was zo ik na gegaan ben. Wel stom van kapitein dan om met felste stroom (half tij) daar te vissen. Zal wel weer op auto piloot geweest zijn, zo hebben ze ons ooit bijna geschept, roepen hielp niet, lijnen af en snel met anker uit nog wegvaren.
Frank (11-8-2011 om 05:50)
Dat komt er van door heb zucht gedreven daar vissen waar anderen niet komen
Wek (11-8-2011 om 03:24)
Heren deze kotter lag niet op de oosterschelde maar op noordzee in de veiligheidslijn het is daar geen verboden gebied maar een advies waarschuwing sterke stroming op de oosterschelde is het wel een verbodengebied maar tis zkr heel dom om daar te komen tenzij je je leven beu ben
J (11-8-2011 om 01:53)
@ alle reacties: klachten hierover kun je natuurlijk kwijt bij de beheerder van dat gebied. Hoe vaak viskotters in die reddingslijnen vast komen te zitten, of per ongeluk stukvaren, ik ben de tel kwijt.
Ronny (10-8-2011 om 23:38)
@ Michel, buitenzijde bij mijn berekening.. Laag water buiten rond 6.00u dus rond 9.00 uur is stroom daar op zijn hardst, wel gekke en totaal verkeerde inschatting van kapitein dat valt me nu op. Mogelijk zoals dikwijls op automatische piloot, zo hebben ze ons ooit bijna in hun netten getrokken.
Cookie-instellingen beheren