Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Fiets onder trein in Middelburg

Toegevoegd: 15-08-2011, 15.37 uur - Update: 15-08-2011, 20.37 uur
Het verkeer ondervond tijdelijk hinder.
Het verkeer ondervond tijdelijk hinder.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het verkeer heeft vanmiddag in Middelburg hinder ondervonden van een incident met de trein. De intercity Vlissingen-Roosendaal heeft enige tijd stilgestaan op de overgang nabij de Schroebrug in Middelburg.
 
De machinist zag dat er een fiets op de spoorrails naast perron 2 stond en remde af voordat hij op het station was. Het bleek dat twee Vlissingse meisjes hun fiets hadden 'geparkeerd' naast het spoor om vervolgens langs het spoor richting de Schroebrug te lopen.
 
De meisjes, 13- en 14 jaar oud, zijn door de conducteur en de machinist aangesproken maar ze trokken zich daar niets van aan. Vervolgens is de politie gebeld en zijn ze meegenomen naar het bureau.


Het 14-jarige meisje kreeg en bekeuring voor lopen langs het spoor en voor het niet tonen van een ID. De 13-jarige gaf op het bureau een vals adres op en is hierna aangehouden.

Na een kwartier kon de trein weer verder rijden en kon het verkeer weer normaal gebruik maken van de spoorwegovergang Schroeweg.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel (16-8-2011 om 07:45)
@jeroen, heeft er toch niets mee te maken!! Gewoon baldadigheid. Op laten draaien voor alle gemaakte kosten.
Erik (16-8-2011 om 06:30)
Snotapen van amper 14 jaar. Laat ze maar wat beeldmateriaal zien van verongelukte mensen langs het spoor. Dat schrikt misschien beter af dan een bekeuring want die zal toch wel door pa en ma betaald worden. Een gepaste straf ? De rest van de vakantie treinen schoonmaken !
Zeeuwse (15-8-2011 om 23:34)
Hoezo fiets onder trein? wat een berichtgeving weer. Er werd gezegd dat 2 kinderen nog snel over wilden steken en de fiets onder de trein was gekomen. Dacht harde les, maar 2 eigenwijze tieners die alle regeltjes aan de laars lappen dus........
Corry (15-8-2011 om 22:11)
Meisjes van 13 en 14 jaar?? 3 en 4 jaar zeker, die weten niet wat ze doen!!! 't Is gewoon belachelijk. Je moet weer eens kijken wat dit allemaal kost. Handhavers neer zetten, waarom. Ieder zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Hoop dat de ouders ze flink straffen.
Jeroen (15-8-2011 om 18:56)
Zet er eens wat handhavers neer, gemeente Middelburg. Veel mensen denken "Ah, dat kan nog wel even snel" ja zo werkt het niet gewoon op je beurt wachten zoals de rest.
Cookie-instellingen beheren