Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie betrapt fietsendieven Westkapelle

Toegevoegd: 21-08-2011, 01.24 uur
Door: Manfred Berrevoets
WESTKAPELLE - Op zaterdagmiddag rond 17.00 uur zag een getuige dat twee mannen op de Achterweg in Westkapelle een fiets wegnamen en deze achterin een bestelbusje legden.

Omdat de getuige vond dat dit er verdacht uitzag, heeft hij de politie gebeld en de melding doorgegeven aan de meldkamer. Ook gaf de getuige een duidelijk signalement door van de twee mannen.


Door de meldkamer werd de melding doorgegeven aan de aanwezige politiemensen op straat. Twee daarvan reden op dat moment over de Rondweg in Koudekerke. Zij zagen een soortgelijk bestelbusje rijden en in de auto zaten twee mannen die aan het signalement voldeden.

Omdat de mannen aan de agenten van Politie Zeeland geen duidelijke verklaring konden geven over de herkomst van de fiets zijn ze aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat één van de verdachten, een 33-jarige man uit Arnemuiden, nog boetes had openstaan met een waarde van ruim € 500,- en dat hij ook een volledige rijontzegging had. Hij is, samen met de andere verdachte, een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

De mannen worden verdacht van het wegnemen van een grijze Gazelle Chamonix herenfiets. Omdat de eigenaar van de fiets op dit moment nog niet bekend is bij de politie, en we de fiets graag bij de rechtmatige eigenaar terug willen bezorgen, roepen we de eigenaar van de grijze Gazelle Chamonix herenfiets op om aangifte te komen doen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
René van Gellekom (23-8-2011 om 12:14)
Als iemand weet wie de getuige was die zijn burgerplicht deed dan hoor ik het graat. Wij willen hem graag persoonlijk bedanken. RenĂ© van Gellekom [email protected]
Jeroen (22-8-2011 om 18:11)
@Bob, Als beloning zou je kunnen overwegen de getuige uit te nodigen voor een lekker maaltijd in je strandtent. Goede actie van de getuige, kenteken en signalement doorgeven. Zouden we met z'n allen eens meer moeten doen in de plaats van net doen of onze neus bloeit. Word er ook meer opgelost.
Fietser (22-8-2011 om 10:53)
Iemand het filmpje gezien op Omroep zeeland-regionieuws hoe je je fiets vast moet zetten. Altijd met een goed 2e slot aan een paal of een fietsenrek en nu de Gemeenten nog om goede rekken te plaatsen. Vooral de e-bike is nu een gewild iets. Doe er zelf ook wat aan en laat je fiets niet zomaar staan
Bob (21-8-2011 om 22:46)
Het is wel mijn fiets ik heb al aangiften gedaan en ik krijg hem terug want hij is verzekerd :D en ik heb alle sleutels nog dus ja gr.eigenaar fiets bob van gellekom
Ja-Ja (21-8-2011 om 12:44)
Naar de politie te gaan om te melden van een fietsendief[heler ]heeft geen zin. Op het buro krijg ik te horen dat je het met mail moet melden. En oom agent ging weer terug naar zijn bakkie koffie. Om fietsendiefstal lacht de politie.
Hans Dekker (21-8-2011 om 11:03)
De politie heeft deze dieven dus niet betrapt,maar een getuige....
Cookie-instellingen beheren