Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 28 km

Jongen (15) met katapult aangehouden

Toegevoegd: 04-09-2011, 16.45 uur
Door: Manfred Berrevoets
HULST - Agenten van de Zeeuwse politie hebben zaterdagavond omstreeks 20.50 uur een katapult in beslag genomen. Een 15-jarige jongen uit de gemeente Hulst was met steentjes aan het schieten in de Minderbroederstraat in Hulst.

Omdat een katapult een verboden wapen is volgens de Wet Wapens en Munitie, is de jongen aangehouden door de agenten. Het is verboden om een katapult in bezit te hebben en deze te gebruiken. Ook kon de jongeman zich niet legitimeren toen de agenten om zijn legitimatie vroegen. 


De 16-jarige eigenaar van de katapult is ook als verdachte gehoord door agenten van de Zeeuwse politie. De jongen uit Hulst verklaarde afstand te doen van de katapult. De 15-jarige jongen is, in het bijzijn van zijn ouders, gehoord op het politiebureau. Ze waren allen akkoord met een HALT-afdoening.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Staffie (7-9-2011 om 00:39)
Eens of oneens ?? ja ik ben ook jong geweest dus wat mij betreft 2x foei en naar huis sturen maar ODE aan de politie ze hebben wel een schutter opgepakt voor hij echt iets heeft gedaan.
Katapult eigenaar (6-9-2011 om 11:56)
Wat zijn sommige mensen toch een stelletje zeur pieten! Er staat toch nergens dat de jongen op mensen aan het schieten was.Maar dat staat hier niet dus laat die jongens lekker met steentjes schieten op blikjes of zo iets. Wij zijn allen jong geweest en deden ook nooit wat zeker!Leven en laten leven
Esther (6-9-2011 om 08:54)
Ze moeten deze zware crimineel levenslang opsluiten! Zeg het al zolang,politie moet eens prioriteiten gaan stellen dit is zielig gewoon. De grootste triggerhappy idioten krijgen nog een wapenvergunning . 'Echte' agenten zullen zich toch ook wel schamen voor zulke berichten?
Zeeuwse mevrouw (5-9-2011 om 20:27)
Kijk het gastje hoort niet met zo n ding te lopen knallen daar ben ik het mee eens maar om nu gelijk dat kind mee te nemen naar bureau? Moet het nu zo? T was beter dat ze de 'echte criminelen' eens van straat worden gehaald. Kom op zeg laat mij de politie niet kennen als je ze echt nodig heb komen ze niet. Dat is mijn ervaring.En voor dit staan ze gelijk met bosjes in de straat.
Engeltje (5-9-2011 om 17:08)
Ja.. En de jongen kon zich ook niet legitimeren.. Daar kan je ook voor aangehouden worden.. 2x foei!!! Eigen schuld.... Ga voetballen ofzo
Vlissinger (5-9-2011 om 16:26)
Vroeger was een katapult speelgoed en nou is het ineens een verboden wapen? echt belachelijk
Cookie-instellingen beheren