Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 50 km

Veel verkeersborden gestolen

Toegevoegd: 05-09-2011, 22.23 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De afgelopen maanden zijn veel schrikhekken langs wegen van de provincie Zeeland en verkeersborden langs de wegen van waterschap Scheldestromen gestolen. Het gebeurt vooral in de omgeving van Hulst en Axel.


Bij het waterschap zijn 32 verkeersborden ter waarde van € 3.000,-gestolen. Hier komt nog eens € 2.000,- bij om de schade te herstellen. De provincie heeft de schadepost geschat op € 15.000,-. De borden worden gesloten vanwege de waarde van het aluminium.

Het ontbreken van de borden kan leiden tot verkeersonduidelijke situaties en zorgen voor hoge maatschappelijke kosten. De vernielingen moeten immers hersteld worden, objecten moeten vervangen of opnieuw aangeschaft worden en de medewerkers steken heel wat uren in het herstellen en opruimen van de vernielingen.

Aangifte
De provincie en het waterschap doen van iedere ontvreemding aangifte bij de politie. Medewerkers plaatsen de borden terug zodat weggebruikers hier zo weinig mogelijk hinder van ondervinden.

De overheden hebben de politie verzocht vaker te surveilleren in het buitengebied. Als mensen zelf vernielingen of ontvreemdingen waarnemen, kunnen zij helpen door contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wegwerker (6-9-2011 om 20:50)
Verkeersborden dienen een omgezette rand te hebben, dit i.v.m. de veiligheid. Bij kunstof gaat dit niet omdat ze hier geen rand van om kunnen buigen. Kortom blijf van die borden af, ook al staan ze er want menig automobilist is te lui of te bedonderd om hier naar te kijken.
Gizmo (6-9-2011 om 13:07)
@R van O (6-9-2011 om 12:13 uur) Dat is dan uw probleem. Ik bel een taxi als onderdeel van m'n weekendgebruik. Vorig jaar hebben ze nog een paar van die alu-borden opgeblazen m.b.v. vuurwerk, kan ook. Vliegt het bord tientallen meters als vliegende schotel doot m'n tuin... Ook heel stoer.
R van O (6-9-2011 om 12:13)
Beste Gizmo en Arie, Hout en plastic branden weer beter wat jeugd graag aangrijpt met klodders brandende bizontix erop. Ook heb ik liever die alu plaat voor me kop dan een houten of plastic splinter door mijn lijf als ik op die borden knal met mijn weekendgebruik drank en drugs achter mun kiezen.
SImon (6-9-2011 om 10:38)
Waar gaat het toch naar toe? Eerst koper, nu aluminum..... Waarom kunnen we niet met onze tengels van andermans spullen afblijven ?? moeten straks overal camera's hangen!
Middelburger (6-9-2011 om 08:47)
@Arie. Plastic is een goed idee... Maar hout... dat gaat zeker weten rotten op langere termijn. Plastic blijft gewoon goed.
Arie (6-9-2011 om 00:58)
Borden van plastic of hout maken, probleem opgelost.
Cookie-instellingen beheren