Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf in zaak dode Vlissinger

Toegevoegd: 12-09-2011, 19.47 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 44-jarige Vlissinger hoorde maandag een celstraf van vijf maanden tegen zich eisen. De zaak tegen hem werd bij verstek behandeld.


De Vlissinger wordt ervan verdacht zijn 26-jarige vriendin te hebben geholpen uit de handen van justitie te blijven. Het stel werd in eerste instantie verdacht van betrokkenheid bij de dood op de toen36-jarige Joost van der Linden, wiens stoffelijk overschot 11 oktober vorig jaar in hun woning werd aangetroffen.
 
In de huidige situatie wordt alleen nog de vriendin verdacht van de moord c.q. doodslag en wordt de Vlissinger niet meer daaraan gerelateerd. Ook wordt hij ervan verdacht spullen en harddrugs van de (overleden) Van der Linden te hebben gestolen. De drugs werden opgemaakt en de spullen, zoals sleutels en een gsm verdwenen in een water bij Roosendaal.

De Vlissinger kon begin november in Eindhoven worden aangehouden. De vriendin heeft bekend Van der Linden op 7 oktober om het leven te hebben gebracht. Die verklaring heeft ze echter weer ingetrokken. Volgens haar bekennende verklaring had het slachtoffer bij haar drugs afgeleverd en probeerde hij haar aan te randen. In een reactie sloeg zij een USB-kabeltje rond zijn nek. Ze zette een knie in zijn rug en trok het kabeltje aan. Volgens haar advocate heeft ze de bekentenis afgelegd om haar vriend buiten schot te houden.

Deskundigen zijn van oordeel dat de doodsoorzaak mogelijk ook een overdosis of een combinatie van verwurging en overdosis kan zijn. De zaak tegen de Vlissingse dient eind oktober. De uitspraak is op 26 september.

Zie ook:
- 16/02/2011: Vlissings stel verdacht van moord
- 24/12/2010: Bekenteis in zaak dood Vlissinger
- 06/11/2010: Arrestaties in zaak dode Vlissinger
- 13/10/2010: Identiteit dode man bekend
- 12/10/2010: Politie: 'Doodsoorzaak onbekend'
- 12/10/2010: Dode gevonden in woning Vlissingen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren