Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Man met balletjespistool aangehouden

Toegevoegd: 14-09-2011, 19.05 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - Dinsdagavond rond 20.25 uur is een 18-jarige man uit Terneuzen, aan de Diepenbrockstraat in Terneuzen aangehouden wegens het in het bezit hebben van een gasdrukpistool (balletjespistool).
 
De man maakte deel uit van een groepje jongeren wat in genoemde straat stond. Het wapen is in beslag genomen.
 
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Judge dredd (16-9-2011 om 13:30)
@ marco, met een buks of (sier)wapens mag je ook niet openlijk over straat. maar in dit geval vermoed ik dat het om een op echt gelijkend "pistool" ging. in dat geval acht justitie de dreiging die daar vanuit kan gaan erger dan de evt. schade die men er mee kan aanrichten. het is gewoon verboden.
Kevin (15-9-2011 om 22:29)
Die dingen van de kermis werken met een veertje of iets dergelijks, niet op luchtdruk.
Marco (15-9-2011 om 20:54)
Als men niet weet dat het nep is (zoals oudjes) kan je toch iemand ermee overvallen. En wat sommige doen is overspuiten zodat het echt lijkt. Tja buksen, ook raar dat, dat wel mag. Sierzwaarden dat je van braderie e.a. markten gekocht heb mag ook. Maar als je ermee huis gaat kan je m inleveren.
Tim (15-9-2011 om 08:45)
Klopt Marco. Maar die zijn overduidelijk nep. Hier gaat het om een replica van een "echt". Dit is strafbaar (zie wet wapen en munitie) kost je (een jaar of 5 geleden bij mij dan) 150 euro en getekende afstand van wapen. Terwijl luchtbuksen wel mogen... leg mij de logica maar eens uit....
Jacco (14-9-2011 om 21:43)
Jammer dat zulke mensen hun balletjes pistool (replica)niet gebruiken, voor de sport. Maar om kattekwaad uit te halen of om mee te stoeffen. Zelf ben ik een grote fan van airsoft een gentlemen-sport die overal in europa is toegestaan behalve in Nederland dankzij dit soort gasten.
Marco (14-9-2011 om 19:05)
Op kermissen zie ik ze soms ook, zien er ook niet uit als speelgoed, je kan dan van die gele balletjes schieten.
Cookie-instellingen beheren