Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Kleine hoeveelheid asbest vrij

Toegevoegd: 22-09-2011, 13.24 uur
Door: Roland de Jong
HULST - Bij de middelbrand vannacht aan de Absdaalseweg in Hulst is inderdaad een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

In de nacht van woensdag op donderdag brandde een loods aan de Absdaalseweg volledig uit. In het dak van deze loods bevond zich asbest. Dit was reden voor de brandweer om op te schalen naar GRIP 1. Dit om op de plaats van de brand met alle ingezette hulpdiensten de inzet te coördineren en af te stemmen.


Een adviseur Gevaarlijke Stoffen en een officier van dienst Geneeskundig werden ingezet om de omgeving te controleren op asbest. Na verkenning is er in de onmiddellijke omgeving van de loods (ongeveer in een straal van 50m) een kleine hoeveelheid asbest aangetroffen.

De brandweer had aanvankelijk een gebied in een iets ruimere straal rondom de loods afgezet voor nader onderzoek. Tijdens dat onderzoek, dat werd uitgevoerd door de adviseur Gevaarlijke Stoffen en een asbest-expert, werd er geen asbest aangetroffen. Hierop verkleinde de brandweer het afgezette gebied tot alleen de laad- en losplaats van de Albert Heijn.

Het is volgens een woordvoerder mogelijk dat in de verdere omgeving van de loods deeltjes worden aangetroffen. Dit betreft dan geen asbest, maar zijn restanten van de brand. De wind was op het moment van de brand in noord-oostelijke richting, richting het centrum van Hulst.

De gemeente Hulst stelt een informatienummer open voor mensen die vragen hebben over de brand en de vrijgekomen asbest. Dit nummer is 0114-389136.

Zie ook:
- Mogelijk asbest vrij bij brand in Hulst (22-09-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren