Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Plantage in uitgebrande loods

Toegevoegd: 23-09-2011, 11.03 uur
Door: Roland de Jong
HULST - De loods in Hulst waarin in de nacht van woensdag op donderdag een fikse brand woedde huisvestte een wietplantage. Er is inmiddels een arrestatie verricht.


Rond tien voor half drie werd ontdekt dat er brand woedde in een schuur aan de Absdaalseweg. De brandweer schaalde op naar middelbrand en de loods brandde vrijwel volledig uit. Bij de brand kwam een kleine hoeveelheid asbest vrij.

Er is na de brand onderzoek verricht in de loods. Uit dat onderzoek is gebleken dat er een in werking zijnde hennepkwekerij in de loods aanwezig was op het moment van de brand.

Donderdagmiddag rond 14.00 uur is na overleg met de Officier van Justitie de eigenaar van de loods, een 73-jarige man uit Hulst, aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.

De man is donderdagmiddag verhoord. Vermoedelijk is de hennepkwekerij ook de oorzaak van de brand. De man is gisteravond in vrijheid gesteld.

Zie ook:
- Kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen (22-09-2011)
- Mogelijk asbest vrij bij brand in Hulst (22-09-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
BigBro (6-10-2011 om 21:38)
Asbest komt vaker vrij bij een brand maar wordt vaak niet vermeld, zeker als de volksgezondheid geen gevaar loopt. Hier betreft het hennepteelt, die wordt de laatste 20 jaar bewust in een kwaad daglicht gesteld. Er wordt ook nooit gespeculeerd over de oorzaak van een brand , behalve bij hennepteelt.
Bertus (23-9-2011 om 18:03)
@Piet, dat hij vrij is betekend niet dat hij, ALS hij schuldig is, niet vervolgd gaat worden hoor. Maar dat wordt wel vaak gedacht. De zaak zal in onderzoek zijn en,wat Mar zegt...
AJ (23-9-2011 om 15:30)
@piet Ook wel eens gedacht aan mensen die enveloppen en berichten krijgen met ENORM veel geld omdat hun loods of akker word gebruikt en of ze het maar niet willen aangeven anders...? Dit gebeurd.., en dan sta je toch voor een moeilijke keuze.
Mar (23-9-2011 om 12:12)
Piet, die oude man was eigenaar van de loods. Er staat nergens dat de wietplantage ook van hem is. Hij kan die loods ook verhuurd hebben, hè!
Piet (23-9-2011 om 11:50)
Waarom deze meneer in vrijheid stellen?Een wietplantage en nog schadelijker is dat door hem asbest is vrijgekomen.Ondanks de hoge leeftijd van de man is dit weer gewoon een teken dat men alles lijkt te mogen doen en dat er bijna niet gestraft wordt.
Cookie-instellingen beheren