Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 43 km

Verwarring leidt tot loze melding

Toegevoegd: 23-09-2011, 12.19 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De hulpdiensten zijn gisteravond met spoed uitgerukt naar - zo bleek later - een opvallende, loze melding.

Donderdagavond rond 18.30 uur kwam er een 112-melding binnen bij de Gezamenlijke Meldkamer Zeeland. Aan de telefoon hoorde de centralist van de meldkamer slechts zachtjes de ademhaling van een persoon. Er werd niets gezegd. Toen ditzelfde zich korte tijd later weer voordeed, vond de centralist dit dermate 'verontrustend' dat hij de gegevens van de beller opzocht en politieagenten naar het adres van de beller stuurde.


Agenten van de Zeeuwse politie gingen naar het opgegeven adres in Middelburg, voorbereid op alle mogelijke situaties, en daarom met medeneming van een 'ram' om eventueel de voordeur met geweld te openen. Voordat zij daar aan begonnen, probeerden ze uiteraard eerst de deurbel. Tot hun verbazing werd de deur open gedaan door de bewoner van het pand. De man bleek in goede gezondheid.

Hij was ook verbaasd om de agenten voor de deur te zien staan. Kwamen ze soms langs om bij hem de televisie te repareren? Dat apparaat deed namelijk een beetje raar en reageerde niet op de afstandsbediening. Na een korte blik op de 'afstandsbediening' van de man, zijn de agenten weer snel doorgereden naar hun volgende melding. Voor verwarring tussen telefoon en afstandsbediening is het immers niet nodig de politie te bellen...


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (24-9-2011 om 09:44)
Pjotter, ben het helemaal met je eens; prima werk van die centralist! En Zeeuwse mevrouw: U moest zich schamen; gelijk maar gaan stigmatiseren!
Zeeuwse mevrouw (23-9-2011 om 22:50)
En die persoon woont nog alleen? zou beter ook in een instelling gaan wonen? Toch te gek voor woorden dit, ja verward of verstandelijke beperkingen die kunnen alles maken. Maar ze zijn niet te te dement, verward of verstandelijk beperkt om het allarmnummer te bellen.
Zeeuwse mevrouw (23-9-2011 om 17:38)
En wat wordt er hier nu vervolgens mee gedaan?
Pjotter (23-9-2011 om 16:17)
Hoe het dan ook afgelopen is er is perfect gehandeld door de hulpdiensten !! Je zou maar hulp nodig hebben en je kan jezelf niet duidelijk uiten dan is het toch heel goed dat een centralist alles uit zoekt en de hulpdiensten naar je toe stuurt. Top gehandeld !!!!
Cookie-instellingen beheren