Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie vraagt juweliers alert te zijn

Toegevoegd: 24-09-2011, 15.37 uur
Door:
MIDDELBURG - In de afgelopen week is bij verschillende juweliers in Goes en Vlissingen een man in de zaak geweest die zich eigenaardig gedroeg.

De man komt de zaak binnen, vraagt aan de medewerker/ster of hij verschillende sieraden mag zien. Hij kiest op een zeker moment één of meerdere sieraden uit, vaak ter waarde van enkele duizenden euro's. Hij laat deze inpakken door de winkelmedewerker en dan komt het vervolgens op afrekenen aan.


De man probeert af te rekenen met een creditcard. De eerste weigert dienst. Zo ook de tweede, en de derde, soms nog wel tot de vijfde creditcard aan toe. De man belt vervolgens, naar eigen zeggen, met zijn bank en maakt dan de afspraak met de juwelier om contant geld op te gaan nemen.

Daarna verdwijnt hij om niet meer terug te komen. De man heeft in de juwelierszaken niets strafbaars gedaan, maar toch wil de Zeeuwse politie graag met hem in contact komen. Mochten er winkeliers zijn die de man in de zaak krijgen, dan worden zij verzocht om te bellen met 0900-8844.

Het signalement van de man is:
- ongeveer 35 jaar oud
- een getint/gebruind uiterlijk
- donker kort haar
- gekleed in een net pak (grijs met streepjes) met nette (punt)schoenen
- hij draagt constant een zonnebril
- hij heeft een normaal tot breed postuur


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (25-9-2011 om 12:37)
Waarom is het vreemd om vijf creditcards in je bezit te hebben? Ik heb ook van 3 banken een pasje in mijn portemonnee, zolang ze op eigen naam staan is er niets vreemd aan! Aangezien o.a. de ondernemers flink hebben geschoven voor de camera's in Goes mogen ze deze nu wel eens écht gaan gebruiken!
Middelburger (25-9-2011 om 12:12)
@Jan (24-9-2011 om 17:30 uur) VVD neemt eindelijk goede besluiten die al lang eerder genomen moesten worden. Namelijk het aflossen van staatsschuld. Hierbij profiteert iedereen na een bepaalde tijd. Maar zover komt het nooit, want een andere regering zal het weer gaan opmaken "voor de bevolking".
Middelburger (25-9-2011 om 12:09)
@Jan (24-9-2011 om 17:30 uur) Dit komt niet door de politiek, dit komt door de hebzuchtige eigenschap van de mens, gepaard met het ontbreken van normen en waarden... En je moet niet zoveel klagen over de politiek vind ik. Ze subsidiëren het gros van de bevolking, met mijn belastinggeld. Go VVD!
Mar (25-9-2011 om 06:26)
@ andere Mar: De man heeft niets strafbaars gedaan; hij vertoont alleen afwijkend gedrag. Dus wat schiet je dan op met een signalement met foto? Jan schetst ook al zo'n gezellige visie op het geheel; ik vind het maar een paranoia wereldje worden.
IK (24-9-2011 om 21:00)
Jeetje, Jan toch. Over politiek willen praten en dan ''rondt'' met dt schrijven.
Jan (24-9-2011 om 17:30)
Zijn ze nou zo naief hier in Zeeland of is deze meneer in kwestie zo beidehand en vlug hoe lomp kun je wezen en zeker in deze tijd vertrouw niemand ,het is erg maar waar we leven in 2011 nu en het wordt alleen maar erger dankzij de heren in Den-Haag die stelen weer van ons en zo gaat het rondt
Cookie-instellingen beheren