Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Militaire oefeningen in en rond Vlissingen

Toegevoegd: 30-09-2011, 20.32 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - De komende dagen vinden er in en rond de gemeente Vlissingen enkele oefeningen van Defensie plaats. Dit weekend oefent de Nationale Reserve in de buurt van Ritthem en omgeving.
 
Begin volgende week oefent het Korps Mariniers bij Dishoek (maandag) en de marinekazerne (dinsdag). Bij de oefening van dinsdag 4 oktober wordt geschoten met losse flodders. De Nationale Reserve heeft dit weekend een bewakings- en beveiligingsoefening rondom de waterzuiveringsinstallatie Ritthem.
 
De oefening op dinsdag is de afsluiting van een kaderopleiding van het Korps Mariniers. De eenheid, van ongeveer zeventig personen, zal rond 19.30 uur met een landingsvaartuig in de nabijheid van Trainingscentrum Vlissingen aan de Buitenhaven aan land worden gezet.


Vervolgens zal deze eenheid een militair object achter de marinekazerne op de Oostelijke Bermweg aanvallen. Deze aanval zal gepaard gaan met het afschieten van losse patronen. Rond 23.00 zal de oefening worden beëindigd.

De oefening is niet toegankelijk voor belangstellenden. Na het behalen van deze opleiding zullen de mariniers als onderofficier worden aangesteld bij het Korps Mariniers. Omdat er op dinsdag 4 oktober 2011 geschoten wordt met losse floders, verleent burgemeester René H. Roep een verklaring van geen bezwaar. Ook informeert de gemeente de meldkamer van de hulpdiensten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Teddy (1-10-2011 om 21:55)
Waarom geen oefeningen in Gelferland? Plaats en ruimte te over.
M (1-10-2011 om 17:20)
Wat een heisa, er word zo vaak geoefend door militairen in het bos, kom ze regelmatig tegen als ik daar met mijn hond loop.
Jos (1-10-2011 om 13:27)
Dit is juist prachtig voor Zeeland en voor de soldaten, oefenen in eigen land en de burger hun kunnen laten zien! Voor de azijnzeikerds onderons, normaal oefenen ze in het buitenland wat algauw enkele tonnen kost en nu niks!Lang geleden dat de N-R geoefend heeft alhier!
Goed werk (1-10-2011 om 13:00)
Dat is goed werk. Dat ze moeten oefenen is altijd zo geweest. En betalen of niet heeft er niets mee te maken. Als de nood aan de man is en er is niet geoefend dan hoor je deze mensen ook weer. Dus ik slaap er goed door ,goed geoefend in de strijd als het nodig is.Jongens drink wel water genoeg he!!
Marga (1-10-2011 om 12:09)
Vanochtend kwam ik een groep soldaten tegen op strandje Ritthem maar ze vroegen wel aan de mensen op strand of ze schoten gehoord hadden. Oefening? Of is er meer aan de hand en wordt er in stilte gecontroleerd. Ik denk het laatste.
Anoniem (1-10-2011 om 11:55)
Wel ja, laten we helemaal geen oefeningen meer toestaan, dan kom je ver! Natuurlijk moet er geoefend worden door defensie. We willen als burger toch ook geholpen worden als dat nodig is?!
Cookie-instellingen beheren