Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 98 km

Groot alarm voor zwemmer in nood

Toegevoegd: 01-10-2011, 11.48 uur
Door: Manfred Berrevoets
ZOUTELANDE - Vrijdag rond 17.00 uur is er groot alarm geslagen voor een zwemmer in nood ter hoogte van de Boulevard van Zoutelande.  

Twee ambulances, een traumahelikopter, de KNRM en de strandbewaking werden opgeroepen om hulp te verlenen. Een 22 jarige zwemmer uit Limburg kwam vanwege de onverwachte sterke stroming in de problemen en riep om hulp van zijn vriendin die zich nog op de wal bevond.


Na aankomst van de reddingsboot uit Vlissingen bleek de man reeds (zichtbaar geschrokken) op eigen kracht uit zee te zijn gekomen. Na controle door de bemanning van de reddingsboot bleek overige hulp niet noodzakelijk te zijn. 

Vanwege het uitzonderlijk goede strandweer, de gunstige temperatuur van het zeewater ( 17 gr. C) en aan het einde van de middag sterke getijde stromingen waarschuwt de strandbewaking om dit weekend in de provincie zich niet alleen en zich niet ver in zee te begeven. Er is niet op alle strand toezicht door strandwachten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (2-10-2011 om 08:51)
Jeroen, Afsluiten vor zwemmers m.u.v. strandgasten en vissers??? Hoe dacht je dat in de praktijk te realiseren?
Frits (1-10-2011 om 15:57)
Waarom moet er een boot uit Vlissingen komen? Dacht dat de SSW ook over boten beschikte? Volgens mij staat het boothuis zelfs midden op de boulevard van Zoutelande. Het zal toch niet zo zijn dat ze nu al niet meer actief zijn? Gelukkig loop het weer goed af, heb respect voor de zee!
Jeroen (1-10-2011 om 13:51)
Het zal nu nog niet nodig zijn, maar als men de schelde wéér eens gaat uitdiepen is het niet verstandig om de niet-bewaakte stranden af te sluiten voor zwemmers? m.u.v. strandgasten en vissers.
Cookie-instellingen beheren