Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rechtzaak: Leugen of taalprobleem?

Toegevoegd: 03-10-2011, 22.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 33-jarige man van Iraakse komaf uit Terneuzen heeft de officier van justitie in Middelburg maandag een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden geëist.


De man, gehuwd met een Poolse vrouw, had regelmatig ruzie met zijn echtgenote. Hij sprak geen Pools en zij geen Iraaks. Ze communiceerden zo goed en zo kwaad als het ging in het Nederlands. Op 16 april ging het weer eens mis. Ze hadden flink gedronken, er ontstond ruzie over hun familie en de kinderen van de vrouw en op een gegeven moment gooide de vrouw eten in zijn gezicht.

Bij de man sloegen de stoppen door en hij gaf zijn echtgenote een flink pak slaag, waarbij hij ook tegen haar hoofd trapte. Vervolgens leefde hij zich uit op de huisraad en veranderde hij de kamer in een enorme ravage. De schoonzoon van de vrouw ging later naar de woning en werd daar met een autosleutel gestoken.

Volgens de man was alles gelogen. Zijn vrouw had gelogen, haar kinderen hadden gelogen, de politie had het proces-verbaal verkeerd opgeschreven en de reclassering had hem niet begrepen en dus geen goede rapportage gemaakt.

Uitspraak 17 oktober.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (6-10-2011 om 11:18)
Als wij naar het buitenland gaan zorgen we dat we de taal spreken of in het engels(wereld taal)spreken, maar deze arrabieren, fransoozen, polen zijn zo trots op hun taal dat ze gewoon vertikken zich aan te passen en dan moeten wij proberen te communiceren met ze? dat vertik ik
Renata (4-10-2011 om 23:14)
Officier v. Justitie: bent U nou helemaal v.d. pot gerukt? Vrouw, kinderen, politie en reclassering: allemaal fout zgn. dus krijgt die gek het voordeel v.d. twijfel? Enkele reis terug naar zijn mooie Irak daar wordt hij tenminste niet verkeerd begrepen.
Kitty (4-10-2011 om 17:37)
Inderdaad dit sla nergens op taakstraf tjee .en als er taal probleem is wat doen ze dan hier ,op een boot zetten .
Anoniem (4-10-2011 om 16:27)
Laat iedereen in ons land eens goed nederlands leren dan verstaan we elkaar wel samen met de inburgeringscursus ideetje???
Marina (4-10-2011 om 14:00)
Een taakstraf voor de iraan alleen is niet genoeg! Er moet een huisonderzoek gedaan worden om te kijken of de feiten wel goed kloppen! En de moordpoging is een strafbare feit wat zo makkelijk over het hoofd word gezien.
Robert (4-10-2011 om 09:45)
Deel twee wat hebben we hier aan??Verder ben ik het met Harry eensen na een steekpartij ,met wat dan ook uitzetten s.v.p geen respect voor onze normen en waarden
Cookie-instellingen beheren